Sputnik grevinin 100. günü: İlk işe iade davasında zafer

Sputnik grevinde Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi çalışanların işyeri temsilcisi Necdet Eksilmez, açtığı işe iade davasını ilk duruşmada kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus devlet ajansı Sputnik'in Türkiye bürosunda sendikalı oldukları için işten çıkarılan 24 gazetecinin grevi 100. güne ulaştı. İstanbul Beşiktaş'taki Süzer Plaza önünde süren grev için birçok basın kurumundan gazeteci, siyasi parti temsilcisi ve sendikalar buluştu. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, işyeri temsilcisi Necdet Eksilmez'in açtığı işe iade davasını ilk duruşmada kazandığını açıkladı. Ayrıca işverenin, grevin durdurulması talebinin reddine de karar verildi.

TGS'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Haklılığımız her platformda karşılık buluyor. Yargıdan iki güzel haberimiz var: İşverenin, grevin durdurulması talebinin reddine, İşyeri Temsilcisi Nejdet Eksilmez'in ilk duruşmada işe iadesine karar verildi. Mahkemede kazandığımız gibi grevde de kazanacağız" denildi.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, yapılan hukuksuzluk karşısında yetkilere çağrı yaptı ve direnişin süreceğini belirtti. (HABER MERKEZİ)