Spotify, 1500 çalışanını daha işten çıkaracak

Spotify müzik ve podcast platformu, çalışanlarının yüzde 17'sinin işine son vermeye karar verdi. Şirket, ocak ve haziran aylarında da toplam 800 çalışanını işten çıkarmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzik ve podcast dinleme platformu Spotify, ocak ayında 600, haziran ayında 200 çalışanını işten çıkardıktan sonra bu yıl yaklaşık 1500 çalışanının daha işine son vermeye hazırlandığını duyurdu. Bu, maliyetleri kısmak ve 'verimliliği' artırmak isteyen şirketin dünyadaki tüm çalışanlarının yüzde 17'sinin işine son vereceği anlamına geliyor. 

Reuters'ın haberine göre, Spotify CEO'su Daniel Ek, çalışanlara gönderdiği mektupta, daha düşük maliyetler sebebiyle 2020 ve 2021'de daha fazla kişiyi işe aldıklarını, şirketin çıktıları bu süreçte artarken bunun büyük bir kısmının daha fazla kaynağa sahip olmalarıyla bağlantılı olduğunu söyledi. Ek, ajansa yaptığı açıklamada, şirketin 'her bir dolardan daha fazlasını alabilmek için verimliğe odaklanmayı sürdüreceğini' belirtti.

KULLANICI SAYISI 3 YILDA 601 MİLYONA YÜKSELDİ

Spotify, son dönemde podcast yayınları için 1 milyar dolardan fazla yatırım yapmış, Kim Kardashian, Prens Harry ve Meghan Markle gibi isimlerle sözleşmeler imzalamıştı. 2030 yılına kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen şirket, dünyanın pek çok ülkesindeki pazar varlığını genişletmişti. Spotify'ın halihazırda 601 milyon kullanıcısı bulunuyor. Bu sayı, 2020 yılının sonu itibarıyla 345 milyon seviyesindeydi.

Ek, işten çıkarmalara ilişkin, "Çoğu metriğe göre, daha üretken ama daha az verimliydik. Her ikisine de ihtiyacımız var" dedi. Bilgilendirmeye göre, şirket, bugünden itibaren işten çıkarılacak çalışanları bilgilendirmeye başlayacak. İşine son verilen çalışanlar, 5 aylık kıdem tazminatı ve tatil ücreti alacak, kıdem süresi için sağlık sigortasından yararlanacak. Şirket, göç statüsü işiyle bağlantılı olanlara göç desteği sunacağını da bildirdi.

CEO: BUNUN EN İYİ SEÇENEK OLDUĞUNA KARAR VERDİK

Spotify CEO'su, 2024 ve 2025 yılı boyunca 'daha küçük kesintiler yapmayı tartıştıklarını' aktararak "Ancak, mali hedef durumumuz ile mevcut operasyon maliyetlerimiz arasındaki farkı göz önünde bulundurarak maliyetlerimizi en uygun boyuta küçültmenin amaçlarımıza ulaşmak için en iyi seçenek olduğuna karar verdik" dedi. (DIŞ HABERLER)