Pioli, 2 sene daha Milan'ın başında

Teknik direktör Pioli 2022'ye kadar Milan'da. Pandemi arasından sonra ligde hiç yenilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Serie A takımlarından Milan, geçici olarak getirildiği düşünülen teknik direktörü Stefano Pioli'nin sözleşmesini 2022 yılına kadar uzattı. Karar, takımın deplasmanda Sassuolo’yu 2-1 yendiği maçın açıklandı. Yazılı açıklamada, "Milan, Stefano Pioli ile sözleşmesinin Haziran 2022'ye kadar uzatılması konusunda anlaşmaya varmıştır" denildi.

Sözleşmesi bu sene sona erecek olan Pioli takımın başına Ekim 2019'da gelmişti. Kulüp açıklamasında Covid-19 salgını nedeniyle lige verilen arada Pioli’nin takımın gelişmesine yaptığı katkıya dikkat çekildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Milan Kulübü Üst Yöneticisi Ivan Gazidis, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Stefano, bizim kulübümüz için düşündüğümüz ve istediğimiz tutkulu, hevesli, modern futbol vizyonunu verebilecek düzeyde olduğunu gösterdi. Bu karar, sadece alınan son zaferlere dayanmıyor, Stefano aynı zamanda takım ruhu ve amaç birliği yaratmayı başardı" ifadelerini kullandı.

PANDEMİDEN SONRA MILAN'I COŞTURDU

Pioli de Milan'ın güvenine layık olabildiği için gururlu ve mutlu olduğunu kaydetti. Takımın İdari Direktörü Paolo Maldini ise Pioli'yi "başarılı, zaferlere aç, genç kadroya liderlik edecek doğru kişi" olarak nitelendirdi.

Stefano Pioli’nin yönettiği Milan, Covid-19 salgını nedeniyle lige ara verilmeden önce ortalama bir performans gösterdi. Kırmızı-siyahlı takım, pandemi sonrasındaki dönemde İtalya Kupası yarı finalinde Juventus’a elense de Serie A’da bugüne kadar oynadığı 9 maçın 7’sini kazandı, 2’sinde berabere kalarak, hiç yenilmedi. İtalyan spor basını da bir süredir adı Milan’ın teknik direktörlüğü için geçen Alman Ralf Rangnick’in İtalyan takımına gelişinin "bir başka bahara kaldığını" yazdı. (ROMA/AA)