Ronaldinho gözaltına alındı

Brezilyalı eski futbolcu Ronaldinho, Paraguay'da kardeşiyle beraber gözaltına alındı. Eski futbolcunun gözaltına alınma gerekçesinin ülkeye sahte pasaportla girmek olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski futbolcu Ronaldinho, Güney Amerika ülkesi Paraguay'a sahte pasaportla giriş yaptığı anlaşılınca gözaltına alındı. 39 yaşındaki Brezilyalı eski futbolcu, kardeşi Roberto Assis de Moriera ile birlikte bir golf tesisinde gözaltına alındılar. İkili, kaldıkları otelde ifade verdi.

Paraguay İçişleri Bakanı Euclides Acevedo, Ronaldinho ve kardeşinin ikamet ettikleri otelde gözaltında tutulduğunu belirtti ve yapılacak incelemenin ardından tutuklanıp tutuklanmayacaklarına karar verileceğini açıkladı.

Ronaldinho 2015 yılında koruma altındaki bir gölde yasadışı bir şekilde balık çiftliği kurunca 8,5 milyon dolarlık bir ceza almıştı. Cezayı ödemeyince 2018 yılında Brezilya pasaportuna el konulmuş, buna rağmen daha sonra Brezilya'nın turizm elçisi seçilmişti. Ronaldinho'nun biriken borçları ve cezaları nedeniyle geçen yıl Brezilya'daki 57 mülküne de haciz konulmuştu.

Barcelona'da oynarken dünya çapında üne kavuşan Ronaldinho, Milan ve PSG formaları da giymişti. (HABER MERKEZİ/AA)