Kadıköy'de goller penaltıdan geldi: 1-1

Fenerbahçe ve Alanyaspor, penaltılardan buldukları gollerle 1-1 berabere kaldı. Alanyaspor, 61'inci dakikada Cisse'nin kullandığı penaltıdan faydalanamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında oynanan Fenerbahçe ve Aytemiz Alanyaspor 1-1 berabere kaldı.

Konuk ekip Aytemiz Alanyaspor, 29'uncu dakikada öne geçti. Ceza sahasında Jailson'un eline topun çarptığı pozisyonu VAR odasının uyarısıyla saha kenarında izleyen maçın hakemi Ümit Öztürk, penaltı kararı verdi.

Topun başına geçen Cisse'nin vuruşunda kaleci Altay Bayındır, soluna uzanarak meşin yuvarlağa müdahale etti ve gole izin vermedi. Ancak hakem Ümit Öztürk, Bayındır'ın kale çizgisinin önüne çıkarak kural ihlali yaptığına karar verdi ve penaltı atışını tekrarlattı. Yine topun başına geçen Cisse, bu kez meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1.

53'üncü dakikada Fenerbahçe skora denge getirdi. Deniz Türüç'ün sağdan ortasında Max Kruse, arka direkte kafayla topu içeri çevirdi. Ceza sahasında Siopis ile girdiği ikili mücadelede Rodrigues'in yerde kalması üzerine müsabakanın hakemi Ümit Öztürk penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Kruse, kaleci Marafona'nın sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.

61'inci dakikada Aytemiz Alanyaspor penaltı vuruşundan faydalanamadı. 59'uncu dakikada gelişen konuk takım atağında Djalma Campos ceza sahası içi sağ çaprazda Jailson ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve maçın hakemi Ümit Öztürk penaltı kararı verdi. Penaltıyı kullanan Cisse'nin vuruşunda üst direğe çarpıp havalanan topu kaleci Altay Bayındır kontrol etti.

Kalan dakikalarda daha atak oynayan Fenerbahçe, yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve müsabaka 1-1 tamamlandı. Bu sonuçla Fenerbahçe 38 puana, Alanyaspor da 39 puana yükseldi. (İSTANBUL/AA)