Zeybek'ten Türkoğlu'na yanıt: Hiçbir hakemin ismini vermedik, federasyonu hedef göstermedik

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun hakemlerle ilgili açıklamasını eleştirmesi üzerine açıklama yaptı. Zeybek, "Maçın ardından yaptığımız açıklamada, hiçbir hakemin ismini vermedik, federasyonumuzu hedef göstermedik" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Meksa Yatırım Afyon Belediyespor-Gaziantep Basketbol maçıyla ilgili olarak sosyal medyada hiçbir hakemin ismini vermediklerini ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nu (TBF) hedef göstermediklerini belirtti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun basın açıklamasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Mehmet Zeybek, ING Basketbol Süper Ligi'nin 16'ncı hafta maçında Meksa Yatırım Afyon Belediyespor ile Gaziantep Basketbol karşılaşmasında, hakemlerin verdiği hatalı kararların, salonda bulunan taraflı, tarafsız herkesin gözü önünde cereyan ettiğini savundu.

Maçla ilgili sosyal medya hesabından yapmış olduğu eleştirinin, hiçbir şekilde hakaret içermediğini aktaran Zeybek, şu ifadeleri kullandı:

"Yine açıklamamızda hiçbir hakem arkadaşımızın da ismini asla vermedik, federasyonumuzu hedef göstermedik. Bu bağlamda bizim hiçbir kişi ya da kurumla sosyal medya hesaplarımız üzerinden olayı kişiselleştirip, diyaloğa girme amacımız olmamıştır, olamaz da. Basketbol camiasının paydaşı olarak sporumuzun gelişmesi adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşeni yapacağımızı, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

NE OLMUŞTU?

Afyon Belediyespor ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Gaziantep Basketbol maçının ardından yaptığı açıklamada "Kötü oyunumuzdan dolayı değil, hakemlerin yanlış kararlarından dolayı mağlup olduk" demişti.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'na, sponsorluk anlaşması için bugün yapılan törende Afyon Belediyespor ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in hakemlere yönelik tepkisi soruldu.

"Hayatımda sosyal medya üzerinden kimseye cevap vermedim" diyen Türkoğlu, "Belediye başkanı gibi birisinin sosyal medya üzerinden federasyon ve hakemler hakkında yorum yapması oturduğu koltuğa yakışmıyor. Bu, sosyal medya üzerinden tartışılacak bir konu değil. Hepimizin telefon numaraları ve federasyonumuzun kapısı herkese açıktır. Rahatsız olduğunuz noktalarda gelin tartışalım" ifadelerini kullandı.

Afyon Belediyespor'un daha dikkatli olmasını isteyen Türkoğlu, şunları söyledi:

"Hakem arkadaşların isimlerini de vererek hedef göstermek yakışık almayan şeyler. Afyon Belediyespor'un daha dikkatli olmasını rica ediyorum. Bu arkadaşlar da işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Özellikle sosyal medya üzerinden onları hedef göstermek güzel şeyler değil. İnşallah bu hatalarından bir an önce dönerler. TBF Başkanı benim ve bu kurumu temsil ediyorum. Eğer şehrin belediye başkanının bir rahatsızlığı varsa açıp telefonu bunu dile getirebilir. Sosyal medya üzerinden popülizm yapmaya gerek yok. O koltuktaki insanlara bu tip söylemler yakışmıyor." (AFYONKARAHİSAR/AA)