Mehmet Sepil: Gizli bir toplantı olsa herhalde Zorlu'da yapmazlar

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, tartışma yaratan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve TFF Başkanı Nihat Özdemir'in görüşmesinin kendisi için sorun olmadığını söyledi. Sepil, "Göztepe başkanı olarak benim için hiçbir sorun yok. Eğer gizli yapılacak bir toplantı olsa herhalde Zorlu’da kimse yapmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, vakfın İstanbul'daki gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklama yapan da bulunan Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, toplantıda korsan yayınlar, spor çalıştayı ve limit arttırımı konularının görüşüldüğünü aktardı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak ilk toplantısına katıldığını dile getiren Sepil, "En önemli konu başlığımız Bein Sports'un müracaatı üzerine korsan yayınlarla ilgiliydi. Bugün temsilcilerini buraya çağırdık ve kendilerini dinledik. Biz futbolda elde edilecek gelirlere Bein Sports'un gelirleri olarak değil, futbol gelirleri olarak bakıyoruz. Bu, Türk futbolunun sorunudur. Bunun düzeltilmesi için ciddi bir çalışmanın içine gireceğiz" diye konuştu.

'OCAK AYINDA SPOR ÇALIŞTAYI YAPILACAK'

Ocak ayında yapılması planlanan spor çalıştayını da ele aldıklarını söyleyen Mehmet Sepil, şöyle devam etti:

"Çok önemli bir diğer konu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun bize ilettiği bir mesaj vardı ben onu paylaştım. Çok yakında, ocak ayı içerisinde önemli bir spor çalıştayı yapılacak. Bu çalıştay 3 veya 4 gün sürecek. Sporda mevcut etkin grupların katıldığı, tüm spor dallarıyla ilgili bir çalıştay. Burada futbol için neler isteyebileceğimize dair kendi aramızda değerlendirme yaptık."

'VAR KAYITLARIYLA İLGİLİ BİR KARAR ALINMADI'

Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın Kulüplerin Takım Harcama Limitleri başlıklı bölümünde yapılan değişikliğe de değinen Sepil, "Bu konuda federasyonun verdiği bir karar var. Başkan bize sadece limiti değil, bu konuda yapılan tüm değişiklikleri geri çektiğini söyledi. Bu olayın oluşmasındaki süreci gözden geçirdik. Federasyonun verdiği bir karar var ve buna herkes uymak durumunda" ifadelerini kullandı.

Limit artırımıyla ilgili hangi kulüplerin talepte bulunduğunu bilmediğini vurgulayan Sepil, VAR (Video Yardımcı Hakem) kayıtlarıyla ilgili şu anda alınan bir karar olmadığını da belirtti

NİHAT ÖZDEMİR-ALİ KOÇ GÖRÜŞMESİ: BENİM İÇİN SORUN YOK

Mehmet Sepil, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in Zorlu Center'da buluşmasının kendisi açısından hiçbir sorun teşkil etmediğini de sözlerine ekledi.

Sepil, "Göztepe başkanı olarak benim için hiçbir sorun yok. Eğer gizli yapılacak bir toplantı olsa herhalde Zorlu’da kimse yapmaz yani. Biz Nihat başkanla geçen gün Riva'ya giderken arabasında bir saat birçok konuyu tartıştık. Her şeyin altında bir sorun aramamız gerektiğini düşünüyorum. Ben Kulüpler Birliği başkanı olarak değil Göztepe başkanı olarak hiçbir sorun yok. Ali başkan o konuda zaten gereken açıklama yaptı. Zaman sorunuyla yaratılan bir şey" dedi. (İSTANBUL/AA)

Fatih Terim'den 'Zorlu' göndermesiFatih Terim'den 'Zorlu' göndermesi