Yusuf Yazıcı sezonu kapattı

Fransız ekibi Lille'de forma giyen Yusuf Yazıcı son maçında sakatlandı. Bağları kopan milli futbolcu sezonu kapattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor'dan sezon başı gittiği Fransa'nın Lille takımına ısınan ve sık sık 11'de görev almaya başlayan Yusuf Yazıcı son maçta yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapattı.

Takımının Monaco'ya 5-1 mağlup olduğu maçın 87. dakikasında sakatlanarak oyundan alınan milli futbolcunun çapraz bağlarının koptuğu tespit edildi. Sezonu kapatan Yusuf Yazıcı, A Milli Takımın Haziran ayında mücadele edeceği 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da forma giyemeyecek. Yazıcı'nın Berlin'de Trabzonspor Kulübü eski doktoru Ufuk Şentürk tarafından ameliyat edilmesinin planlanıyor.

22 yaşındaki futbolcu, Fransız ekibinde toplam 13 maça ilk 11'de çıktı ve 1 gol, 4 asistlik katkı sağladı. Yusuf Yazıcı, milli takımın EURO 2020 vizesi aldığı eleme maçlarında 2'si ilk 11 olmak üzere 8 kez forma giydi. Milli futbolcu bu maçlarda da 1 gol, 1 asistle oynadı.

İspanya'da Celta Vigo forması giyen Okay Yokuşlu'dan da eski takım arkadaşına destek mesajı geldi: "Canım kardeşim geçmiş olsun. Her zaman yanındayız. En kısa zamanda sağlıklı bir şekilde döneceksin inşallah."

SON MAÇINDA TRABZOSNPOR'A KAZANDIRDI

Yazıcı'nın transferinde iki kulüp arasında yapılan anlaşamaya göre milli futbolcunun 25 resmi maçta forma giymesi halinde Fransız ekibi, bordo mavili kulübe 1 milyon Euro daha ödeme yapacaktı. Fransa Ligi’nin 19’uncu haftasında oynanan Monaco maçında mücadeleye yedek kulübesinde başlayan Yusuf Yazıcı 39’uncu dakikada oyuna girerken Trabzonspor’a da 1 milyon Euro kazandırmış oldu.

TRABZONSPOR'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Trabzonspor Kulübü, Twitter hesabından yapılan paylaşımda, sakatlanan Yazıcı'ya şifa diledi. O paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Şu an uzun bir yolun en başındayım. Bu yol zorlu bir yol, demiştin iki sene önce kulüp dergimize verdiğin röportajda. Ve eklemiştin, 'Çalışmayı çok seven bir yapım var ve artan bir tempoyla çalışmaya devam ediyorum.' Futbol yolculuğu uzun, yorucu ve dikenli. Ama sende bu çalışma azmi ve mücadele ruhu olduğu müddetçe her zorluğun üstesinden geleceğine bizler eminiz! Acil şifalar diliyoruz, dualarımız seninle." (HABER MERKEZİ)