10 gollü maçta kazanan Liverpool

Liverpool-Arsenal maçının normal süresi 5-5 bitti. Penaltılarda galip 5-4'lük skorla Liverpool oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Lig Kupası'nda Liverpool ile Arsenal karşı karşıya geldi. 90 dakikası 5-5 sona eren maçı, penaltı atışları sonucunda Liverpool 5-4 kazandı ve kupada adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Liverpool maçın 7. dakikasında Arsenallı Mustafi'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Arsenal, 19. dakikada Lucas Torreira, 26. ve 36. dakikalarda Gabriel Martinelli'nin golleriyle 3-1 öne geçti. Liverpool James Milner'ın 43. dakikadaki penaltı golüyle farkı bire indirdi ve ilk yarı 3-2 bitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Arsenal'da, Ashley Maitland-Niles 54. dakikada Mesut Özil'in asistini golle sonuçlandırdı ve farkı 2'ye çıkardı. Liverpool, 58. dakikada Alex Oxlade-Chamberlain ve 62. dakikada Divock Origi'nin attığı gollerle beraberliği sağladı. Arsenal Willock'un golüyle 70. dakikada öne geçti fakat Divock Origi 90+4. dakikada durumu 5-5'e getirdi. Uzatma olmadan penaltılara gidilmesiyle Liverpool 5-4 kazandı.

10 gollü maç, Liverpool-Arsenal rekabeti tarihindeki en gollü maç olarak tarihe geçti. İngiltere Lig Kupası'nda gecenin bir diğer önemli maçında Manchester United deplasmanda Chelsea'yi 2-1 mağlup etti ve üst tura yükseldi. (HABER MERKEZİ/AA)