Kadın ligleri başladı

Kadınlar ikinci ligi sorunlarla başladı. Ligin yükünden dolayı henüz ilk haftada üç takım birden fire verdi.

Google Haberlere Abone ol

Erdem Göktürk

Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye Kadınlar Ligleri, 2. lig maçları ile başladı. İlk haftada ev sahibi takımlar galibiyet almayı başaramadılar.

LİG SORUNLARLA BAŞLADI

Kadınlar 2. Ligi bu yıl oldukça sancılı geçmeye aday. Henüz lig tasarlanmadan Kocaeli Harb-İş lige girmeyeceğini bildirmişti. Ligin ilk haftasında da Karabük Ovacık Gençlik ve Denizli Alpler Gençlik takımları maçlarına çıkmadılar. Bu yıl 16 takımlı tek grup halinde oynanmasına karar verilen ligin yükü henüz ilk haftadan üç takımın fire vermesine yol açtı. Lig 13 takım ile devam edecek. Haziran ortasına kadar bir yandan her hafta üç takım bay geçerken, öte yandan sıkıştırılmış takvim nedeni ile hafta içi maçları da oynanacak. Artık ligde düşme yok. Mücadele, ilk üç sıraya girerek Kadınlar 1. Ligi’ne yükselmek için olacak.

SAMSUN VE ANTALYA DEPLASMANDA GÜLDÜ

Geçtiğimiz sezon 1. Lig'den düşen iki takım Samsun İlkadım Yab-Pa ve 1207 Antalya ilk hafta aldıkları deplasman galibiyetleri ile ikinci ligde konuk olmayı amaçladıklarını gösterdiler.

Samsun takımı Mardin deplasmanında Nusaybin Gençlik’i 7-0 ile geçti. Yıldız oyuncuları Fatma Serdar’ın üç gol kazandırdığı karşılaşmada, Tavla Gençlik’ten bu yıl alınan Emine Çelikel de bir gole imza attı. Samsun için üç gollerinin genç oyunculardan, Öykü Kıyak ve Zeynep Yılmaz’dan gelmesi de vurgulanması gereken bir öge.

1207 Antalya’yı ise Gaziantep’te Gazikent karşısında 3-1 galip geldi. Dilan Temiz’in golü ile yenik duruma düşen Antalya kızları, milli oyuncuları Seda Nur İncik’in iki ve Samsun’dan transferleri Güler Ünal’ın golleri ile sahadan üç puan ile ayrıldı. Yetiştirici takımların mücadelesinde Antep takımının ilk on birde sahaya 16 yaşında altı oyuncu sürdüğünün de altını çizelim.

ADANA, OSMANİYE’DEN RAHAT DÖNDÜ

Bir başka lig iddiası taşıyan takım olan Adana İdmanyurdu, Osmaniye Kadın Futbol Takımı'nı deplasmanda 4-0 yendi. Çok geç bir araya gelebilen Osmaniye ekibi karşısında Çukurova kızlarının golleri Eda Döndü Derin (2) ve Bengü Sena Bayrakçı’dan geldi. Hakkari’den gelen Ebru Atıcı da Adana’ya gol ile merhaba dedi.

AYDIN’DAN FADİME GEÇTİ

Akdeniz Nurçelik Aydın 7 Eylül deplasmanından galibiyet ile dönerken dört golünde de Fadime Kurnaz imzası vardı. Konuk ekibin 4-2 galibiyeti ile sona eren maçta ev sahibi ekibin golleri ise Aycan Türker ve bu sezon Denizli Gençlergücü’nden gelen Nesrin Sabacı’dan geldi. İlk devreyi 2-1 geride bitiren Küçükçekmece ekibi Akdeniz Nurçelik’te kulüp başkanı Nurcan Çelik de 88 numaralı forması ile doksan dakika sahada mücadele etti.

TEK BERABERLİK AĞRI’DA

Elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden oyuncuları Dicle Aslan’ın ismini kulüp ismi olarak lige taşıyan Ağrı Dicle Aslanspor ile Aksaray Hasandağı 1-1 ile puanları paylaştılar. Golsüz sona eren ilk yarıdan sonra Ayşenur Kılıç’ın Ağrı adına golüne Sena Karakaya Aksaray ekibi adına cevap verince iki takım haftanın tek beraberliğine imza attılar.

OYNAMADAN KAZANANLAR

Rakipleri sahaya çıkmayınca Ankara Fomget Gençlik ve Sivas Gazi Lisesi oynamadan üç puan kazandılar. Kocaeli’nin iddialı ekibi Kocaeli Bayan Futbol ise haftayı maç yapmadan kapattı.

HAFTA SONU KADINLAR BİRİNCİ LİG İZLENİR

Önümüzdeki hafta sonu Kadınlar 1. Ligi de başlıyor. Şampiyonluk iddiasındaki iki takımın, Ataşehir Belediye ve Beşiktaş’ın Yeni Sahra’daki randevusu izleyecekler çok şeyler vaat ediyor. Trabzon İdmanocağı’nın da çekilmesi ile düşmenin kalmadığı ligde Konak Belediye bu haftaki Trabzon maçını oynamadan kazanacak. Sezon arasında flaş transferler yapan Gaziantep ALG Hakkari deplasmanında olacak. Haftanın diğer maçları Kireçburnu ile Fatih Vatan ve Karadeniz Ereğli ile AMED Sportif arasında olacak.