Fatih Terim: Deplasmandan çekinenin burada işi yok

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "deplasman fobisi" yorumlarını doğru bulmadığını belirtti. "Galatasaray'a gelmiş bir oyuncu deplasmandan çekiniyorsa burada işi yok" diyen Terim, "Hiçbir mazeretin yok. Futbolun gereklerini yapmadan hiçbir şey olmaz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kaybettikleri Akhisarspor maçının ardından açıklama yaptı.

Bein Sports'a konuşan Fatih Terim, "Maç öncesi tedirginliğimi ifade etmiştim. Lokomotiv Moskova maçından sonra bir konsantrasyon eksikliği olur mu diye düşünmüştük. Bu maçta rotasyon da yapmadık. Sadece bir kurgu değişikliği yaptık. İlk yarının 15 dakikası dışında oldukça fazla pozisyon bulduk. Penaltı kaçırdık. Ama ikinci yarı için söyleyecek bir şey yok. Hiç hoşlanmıyorum bunlardan durumdan. Böyle gel gitleri sevmem. Böyle durumlarla karşılaşmamak için gereğini yapacağız" dedi.

'SEBEP DEPLASMAN FOBİSİ DEĞİL'

Galatasaray'ın son 2 deplasman maçını kaybetmesinin hatırlatılması üzerine Terim, şunları söyledi:

"Deplasman fobisi lafını çok komik buluyorum. Koca Galatasaray'ın içi dışı yok. Ne oluyor, çimler mi değişiyor? Her tarafta seyircimiz var. Galatasaray'a gelmiş bir oyuncu deplasmandan çekiniyorsa burada zaten işi yok. İnsanlara tuhaf gelebilir. Öyle değil. Penaltıyı atamazsan, devreye öyle giremezsen veya müsaiti atamayı hatalı gol yersen bunun sebebi deplasman fobisi olmamalı. Bunun sebebini kendinde aramalısın. Ben kendimde arıyorum. 18 yaşında bir oyuncu karakterini koyuyorsa sen de koyacaksın. 'Deplasman fobisi'... Ne yaptı, Akhisar seyircisi bir şey mi yaptı? Gürültü her tarafta var. Taşkınlık, aşırı bir şey yapmadı Akhisar seyircisi. E neden korkuyorsun o zaman? Hiçbir mazeretin yok. Futbolun gereklerini yapmadan hiçbir şey olmaz."