Almanya Futbol Federasyonu Başkanı: Mesut net bir açıklama yapmalı

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Grindel, Mesut Özil’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğrafıyla ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi. Grindel, "Net bir açıklama yapıp tüm sorulara yanıt vermeli" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, Mesut Özil’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğraf çektirmesiyle ilgili açıklama yapmasını istedi. Grindel, "Bu pek çok taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü cevap bekledikleri bazı sorular var" dedi.

'TÜM SORULARA YANIT VERMELİ'

Almanya Milli Futbol Takımı'nın oyuncuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çektirdikleri fotoğrafla ilgili tartışma sürüyor.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, tartışmalara Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel de dahil oldu. "Kicker" dergisine konuşan Grindel, Mesut Özil'in açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Grindel, "Mesut’un şu ana kadar sessiz kaldığı doğru. Bu pek çok taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü cevap bekledikleri bazı sorular var. Cevap beklemekte de haklılar. Bu nedenle Mesut’un, tatilden döndüğünde bir açıklama yapmasının şart olduğunu düşünüyorum. Bu aynı zamanda onun kendi yararına da olacaktır. Net bir açıklama yapıp tüm sorulara yanıt vermeli" dedi.

'LÖW'ÜN PLANINDA ÖZİL'E YER OLUP OLMADIĞINI GÖRECEĞİZ'

Özil’in milli takımdaki geleceğinin ise teknik direktör Joachim Löw’ün vereceği karara bağlı olduğunu belirten Grindel, "Bununla birlikte sportif analizi de beklemek zorundayız. Löw’ün planlarında Özil’e yer olup olmadığını bekleyip göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Milli Takım Menajeri Oliver Bierhoff’un açıklamalarını da değerlendiren Grindel "Akıllıca bir kriz yönetimi yürütülmesi” çağrısı yaptı. Bierhoff, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Belki de Özil’i almamak daha iyi olurdu” demişti.

Bu sözlere tepki gösteren baba Mustafa Özil de “Ben Mesut’un yerinde olsam, milli takımı bırakırdım” diye konuşmuştu.

Bierhoff: Mesut Özil kadro dışı bırakılmaydı!Bierhoff: Mesut Özil kadro dışı bırakılmaydı!

Baba Özil: Mesut'un yerinde olsam milli takımı bırakırımBaba Özil: Mesut'un yerinde olsam milli takımı bırakırım