Kalecilerin 6 penaltı kurtardığı maçta kazanan Hırvatistan oldu

Dünya Kupası'nda Danimarka'yı penaltılarla eleyen Hırvatistan, çeyrek finale yükseldi. Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel 1'i uzatmalarda 3 penaltı kurtarırken, Hırvat kaleci Danijel Subasic de 3 penaltıda gole izin vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2018 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Hırvatistan, Danimarka'yı penaltı vuruşlarıyla eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Danimarka, maçın henüz 1'inci dakikasında Matthias Jorgensen'in golüyle öne geçti. Hırvatistan ise 4'üncü dakikada Mario Mandzukic ile beraberliği yakaladı.

Normal sürede eşitliğin bozulmaması üzerine 30 dakikalık uzatma bölümüne geçildi.

SCHMEİCHEL UZATMADA PENALTI KURTARDI

114'üncü dakikada gelişen Hırvatistan atağında, Luka Modric'in ara pasına hareketlenen Ante Rebic kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Kaleciyi de geçen Rebic, Matthias Jorgensen'in müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı kararı verdi.

116'ncı dakikada penaltı için topun başına gelen kaptan Modric'in vuruşunda kaleci Kasper Schmeichel gole izin vermedi.

Uzatmalar da beraberlikle sonuçlanınca penaltı vuruşlarına geçildi.

RAKİTİC ATTI, HIRVATİSTAN KAZANDI

Danimarka'da ilk penaltıyı kullanan Christian Eriksen ve Hırvatistan'dan Milan Badelj kalecileri geçemedi.

Simon Kjaer topu sağ üst köşeden filelerle buluşturdu ve Danimarka'yı öne geçirdi. Hırvat Andrej Kramaric topu yerden sol köşeye gönderdi ve skoru eşitledi.

Takımının üçüncü penaltısını kullanan Danimarka'lı Michael Krohn-Dehli, ağları havalandırdı. Hırvatistan kaptanı Luka Modric de topu yerden kalenin ortasına gönderdi ve eşitliği sağladı.

Danimarkalı Lasse Schöne topu sol köşeye gönderdi fakat kaleci Danijel Subasic gole izin vermedi. Hırvatistan'dan Josip Pivaric'in vuruşunda kaleci Kasper Schmeichel bir kez daha gole izin vermedi.

Nicolai Jorgensen'in yerden kalenin ortasına yaptığı vuruşta Hırvat kaleci Subasic, topu ayakları ile çıkardı.

Hırvatistan'da penaltıyı kullanan Ivan Rakitic topu ağlara gönderdi ve takımına çeyrek finali getiren golü kaydetti.