Salah'a cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 1 milyon oy çıktı

Geçtiğimiz hafta Mısır'da yapılan ve yüzde 92 oy oranıyla Sisi'nin kazandığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Liverpool'da forma giyen Mısırlı milli futbolcu Salah için de 1 milyon oy çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu sezon formasını giydiği Liverpool'da kariyerinin en parlak sezonunu yaşayan ve hem kendisi hem de Liverpool adına rekorlara imza atan Mısırlı Muhammed Salah, ülkesinde de çok sevilen bir figür.

Bu yaz Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na katılacak Mısır Milli Takımı da sırtlayan Salah, ülkesinde bir kahraman gibi görülüyor. Mısır, 1990 yılından bu yana ilk kez bu büyük turnuvaya katılma şansı elde etti.

Muhammed Salah'a olan sevgi  ve ilgi, ülkede yapılan son seçimlerde de ortaya çıktı. Mısır'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı futbolcu adına kullanılmış yaklaşık 1 milyon oy pusulası çıktı.

Mısırlı vatandaşlar, cumhurbaşkanlığına aday olarak seçimlere katılan Abdel Fattah Al Sisi ve Moussa Mustafa Moussa'nın isimlerinin üstlerini karalayıp pusulalara 'Mo Salah' yazdılar.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ise oyların yüzde 92'sini alan Sisi kazandı. Seçimlere katılım ise oldukça düşük oldu. 60 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede sandığa 23 milyon seçmen gitti. (Dış Haberler)