Kupa lansmanında Obradoviç-Ataman gerginliği

PTT Türkiye Erkekler Kupası'nın lansmanına Ergin Ataman ve Zeljko Obradovic arasında yaşanan gerginlik damga vurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PTT Türkiye Erkekler Türkiye Kupası 2018'in lansmanı, Florya Crowne Plaza otelinde yapıldı. Toplantıda Fenerbahçe Doğuş antrenörü Zeljko Obradovic ile Anadolu Efes'in koçu Ergin Ataman arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu. İki isim tokalaşmazken diyalog içine girmekten da kaçındı.

OBRADOVİC: SAYGI GÖSTERMEYENE SAYGI GÖSTERMEM

İki teknik adam daha sonra kendilerine yöneltilen soruları yanıtlarken Obradovic, tokalaşmamayla ilgili şunları söyledi:

"Ben bu durumun bir parçası değilim. 26 yıldır başantrenörlük yapıyorum. Sadece Türkiye'de yapmadım ve insanlara her zaman saygı göstermişimdir. Nasıl saygı gösterilmesi gerektiğini biliyorum, bunu da yapmaya devam edeceğim. Bana saygı gösterilmezse ben de saygı göstermem, benim için kapanmış bir meseledir."

ATAMAN: KONUYU KAPATIYORUM

Ataman ise şu ifadeleri kullandı: "Ben bununla ilgili görüşümü maçtan sonraki basın toplantısında vermiştim. Fenerbahçe'nin antrenörü orada 'yorum yok' demişti. Burada ben de aynı şeyi diyerek konuyu kapatıyorum.''

NE OLMUŞTU?

Anadolu Efes'in Fenerbahçe’ye 100-74 kaybettiği maç sonrası Ataman, Obradovic’in elini sıkmamıştı. Daha sonrasında Hürriyet'e açıklamalarda bulunanErgin Ataman şunları söylemişti:

"Türk basketbolunda çok değer verdiğim ağabeylerim var benim. Hepsi de bana çok iyi yaptığımı söylediler. Obradovic’in ben ilk kez elini sıkmadım bir maçtan sonra. Bugüne kadar çok maç kaybettim ben Obradovic’e. Artı, saygı da duyduğum bir karakter. Bana göre bu mesleğin içinde olan herkesin de saygı duyması gereken bir isim. Kariyeriyle ortada, kendisi şu anda Avrupa’nın 1 numaralı basketbol karakteri konumunda.

Sonuçta bunu, sadece kendime karşı değil, 40 yıllık bir basketbol kulübü olan, Türk basketbolunun lokomotifi olan Anadolu Efes Kulübü’ne karşı bir saygısızlık olarak algıladım. Ben olmasaydım, buna ses çıkartan olabilir miydi? Belki olmazdı. Ama ben de böyle bir adamım. Zaten hep şunu söylerim; karşınızda Ergin Ataman varken, her yaptığınız yanınıza kâr kalmaz. Onun için ben orada Obradovic’in elini sıkmadım. (HABER MERKEZİ)