Cenk Tosun'un bonservis bedeli 22 milyon euro

Beşiktaş, Everton'a transfer olan Cenk Tosun'un bonservis bedelini açıkladı. Beşiktaş, 22 milyon euro garanti para ve bonuslar karşılığında oyuncuyu sattı. Oyuncuyu yetiştiren kulübe ödenecek 1 milyon 157 bin 895 euro dayanışma katkı payını da Everton karşılayacak. Öte yandan Cenk Tosun, Beşiktaş taraftarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla veda etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Futbol A.Ş., Cenk Tosun’un Everton’a transferi konusunda anlaşma sağlandığını KAP’a bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle:

“Cenk Tosun'un transferi konusunda Everton kulübü ile anlaşmaya varılmıştır.

Everton kulübü tarafından şirketimize net 22.000.000 euro sözleşme fesih bedeli ödenecektir. Ayrıca ilave olarak 1.157.895 euro tutarındaki dayanışma katkı payı Everton kulübü tarafından ödenecektir.

Bunlara ek olarak;

Everton Kulübü UEFA Avrupa Ligine kalırsa 500.000 Avro, UEFA Şampiyonlar Ligine katılırsa 750.000 euro ödenecektir.

Cenk Tosun Premier Ligde en az 25 maçta ilk 11'de oynarsa 500.000 euro şirketimize ödenecektir.(2017-2018 Sezonu için 10 maç)

Yukardaki performansa dayalı ücretlerin toplamı her halikarda 2.000.000 euroyu geçmeyecektir.

Ayrıca Cenk Tosun'un sözleşme süresi boyunca Premier Ligde her bir sezon için 15 gol atarsa 500.000 euro, 25 gol atarsa 1.000.000 euro Everton kulübü tarafından şirketimize ödenecektir."

VEDA MESAJI

Öte yandan Cenk Tosun kendi sosyal medya hesabından Siyah-Beyazlı taraftarlara teşekkür ve veda mesajı yayımladı.

Cenk Tosun "Ben hayatta iki şeyin paylaşıldığında büyüdüğüne inanırım. Birincisi başarı; ikincisi ise mutluluk. Bu dünyada hiç bir başarı kişiye özel değildir. Destekleyen,dua eden, sevinen, heyecanlanan binlerce insanın payı vardır;hayat hikayemize yazılan her "başarı" başlığında" diye başaldığı mesajını  "Bana yaşattığınız mutlulukların hepsi kalbimin en güzel yerinde. Günün birinde, yine mutlu bir senaryoda elbet bir araya geliriz. O güne kadar benden desteğinizi esirgemeyiniz.  Hakkınızı helal ediniz" diye bitirdi.

(HABER MERKEZİ)

Cenk Tosun resmen Everton'daCenk Tosun resmen Everton'da