Gaziantepsporlu futbolcular: Ne olursa olsun maçlara çıkacağız

Gaziantepsporlu futbolcular basın toplantısı düzenledi. Kapanma kararının ardından maçlara çıkmama kararı aldıklarını söyleyen Elyasa Süme, taraftarların desteğini gördükten sonra kararlarını değiştirdiklerini açıkladı. Süme, "Ne olursa olsun biz Gaziantepspor için idmana da, maça da çıkacağız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapanacağı açıklanan Gaziantepspor'da, futbolcular maçlara ve antrenmanlara çıkmayacakları iddiasını hakkında açıklama yaptı. İlk başta böyle bir karar aldıklarını söyleyen takım kaptanı Elyasa Süme, "Bütün halka bütün herkese üyelik açma fırsatı verildi. Dün o kalabalığı gördükten sonra kendi aramızda konuştuk. Bu saatten sonra ne olursa olsun biz Gaziantepspor için idmana da, maça da çıkacağız" dedi.

Geçtiğimiz sezon, 27 yıl aradan sonra Süper Lig'den düşen ve maddi sıkıntılar yaşayan Gaziantepspor, TFF 1'inci Lig'de de arka arkaya aldığı mağlubiyetlerle son sıraya yerleşti.

31 Aralık'ta Gaziantepspor'un kapatılacağı açıklandı. Kulüpten yapılan açıklamada, "49 yıl önce sizler kurdunuz, büyüttünüz, emek verdiniz bu koca çınara. 50'inci Yılında torunlarınız  kapatıyor, kapanmasına göz yumuyor" denilmişti. Daha sonra Gaziantepspor Yönetimi, maddi sorunların aşılması için üyelik kampanyası başlattı. Dün çok sayıda kişi, üyelik başvurusu yaptı.

Gaziantepspor: KapatıyoruzGaziantepspor: Kapatıyoruz

'KAPANMA KARARINDAN SONRA MAÇA ÇIKMAMA KARARI ALDIK'

Gaziantepsporlu futbolcular, bugün basın toplantısı düzenledi. Kapanma kararı nedeniyle antrenman ve maçlara çıkmama kararı aldıklarını söyleyen takım kaptanı Elyasa Süme, "Bu kararı alma sebebi, kulübün kapanacak olmasıydı. Sürekli ödemeler yapılmıyor, sıkıntılar var, borçlar var, cezalar var, gibi söylemler geliyor bize" dedi.

'BİNLERCE İNSANI MEYDANDA GÖRDÜKTEN SONRA KARARIMIZI DEĞİŞTİRDİK'

Dün çok sayıda taraftarın üyelik başvurusu yapması üzerine yeniden toplantı yaptıklarını aktaran Süme, şöyle devam etti:

Sayın başkanımıza buradan teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü kendisi burada tek başına bu kulübü büyük yük altından kurtaramayacağını ve bu şekilde götüremeyeceğini söyledi. Samimi bir şekilde kulübü yaşatmak adına burada bence çok güzel bir karar aldı. Bütün halka bütün herkese üyelik açma fırsatı verdi. Biz dün o kalabalığı, o çağrıdan sonra mesai saatinde binlerce insanı o meydanda gördükten sonra kendi aramızda konuştuk. Bu saatten sonra ne olursa olsun biz Gaziantepspor için idmana da, maça da çıkacağız. Birisi gelse de gelmese de, sahip çıksa da çıkmasa da sahipsiz bir şekilde biz burada devam edeceğimize karar verdik. Biz çünkü burada şerefimizle devam edeceğimize, söz verdik."

Sezon başından beri sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden futbolcu Şenol Can ise "Şimdi artık dün son noktayı koyduk, orada bu kulübün gerçek sahibi olan taraftarla birlikte kucaklaştık. Bu kulübün gerçek sahibi olan taraftara üyeliğin açılması çok güzel oldu" diye konuştu. (GAZİANTEP/DHA)