Van Persie, Fenerbahçe'den dakikada 3 bin euro kazandı

Fenerbahçe, üç sezonda 14 kez sakatlanan Robin van Persie için formül arıyor. 3 sezon toplamda 5 bin 167 dakika sahada kalan Hollandalı oyuncu, sahada kaldığı her dakika için 3 bin euro, kazandı, attığı her gol içinse 367 bin 500 euro elde etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana bekleneni veremeyen yıldız futbolcu Robin van Persie, bu sezon en kötü dönemini yaşıyor.

Sakatlığı tamamen geçen ve dün idmana davet edilen Hollandalı oyuncu “Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. 1 hafta daha dinlenmem lazım” diyerek çalışmaya katılmamıştı. Fenerbahçe yönetiminin bu hareketi ile tepki çeken Persie için devre arasını beklediği belirtiliyor. Yönetimin Persie'den kurtulabilmek için formül aradığı kaydedildi.

Sezon başında gelen teklifleri değerlendirmeyen Hollandalı futbolcu takımda kalmıştı ancak önce verimsizliği sonra da sakatlığı nedeniyle etkili olamadı.

BU SEZON 4 MAÇTA FORMA GİYDİ

Fenerbahçe'ye 2015-16 sezonu öncesinde katılan Hollandalı oyuncuya, o dönem için iyi bir transfer gözüyle bakılmış ve dünya çapındaki yıldızın kulübe katılması büyük yankı uyandırmıştı. Ancak takıma katkısı ismi kadar büyük olmadı. Bu sezona kadar resmi maçlarda toplamda 4 bin 968 dakika sahada kaldı. Tecrübeli golcü bu sürede 40 gol 8 asistlik katkı sağladı.

Bu sezon 4 maçta formayı sırtına geçiren RVP, toplamda 199 dakika sahada kalırken skora etki edemedi.

34 yaşındaki golcü 3 sezonda tam 14 kez sakatlık yaşadı ve 192 gün yeşil sahalardan uzak kaldı.

SAHADA KALDIĞI DAKİKADA 3 BİN EURO

Fenerbahçe'den yıllık garanti ücret olarak 4 milyon 900 bin euro kazanan Van Persie, 3 yılda toplam 14 milyon 700 bin euro kazanç sağladı. 3 sezon toplamında 5 bin 167 dakika sahada kalan futbolcu, sahada kaldığı her dakika başı 3 bin euro kazandı.

3 sezon toplamında 40 gol kaydeden Hollandalı futbolcu, attığı her gol için 367 bin 500 euro gelir elde etti. (DHA)