'Fakiriz biz olum' pankartına polis yasağı

Diyarbakır’da oynanan Amedspor - Kocaeli Birlikspor maçında 'Direniş' taraftar grubu tarafından açılan ve üzerinde 'Fakiriz Biz Olum' yazan pankart polis tarafından stad dışına çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Siz kimsiniz de bu düzeni değiştireceksiniz diye soran olursa; 'Fakiriz biz olum! Bir elimizle pantolonumuzu tutmazsak düşüyor. İki elimizi birden kaldıramıyoruz; teslim olmayı da bilmiyoruz o nedenle' deyiverin...' cümlesi, futbol karşılaşmasında yasaklı ilan edildi. Amedspor - Kocaeli Birlikspor maçında 'Direniş' taraftar grubu tarafından açılan ve üzerinde 'Fakiriz Biz Olum' yazan pankart polis tarafından stad dışına çıkarıldı.

Amedspor’un trübün lideri Ramazan Tugay, polisin 'Fakiriz Biz Olum' pankartını indirdiğini doğruladı. Maçtan önce gerçekleşen eşgüdüm toplantısında kullanacakları pankartları hazırlayıp gösterdiklerini belirten Tugay, şunları söyledi: “Pankartlardaki sloganlara baktılar, ‘tamam’ dediler. Kimse itiraz etmedi. Biz de pankartı astık. Ancak yarım saat sonra Spor Büro’dan aradılar ve pankartı indirmemizi istediler. Bir gerekçe göstermediler. Biz de takım zarar görmesin diye meseleyi uzatmadık, polis gözetiminde indirdik pankartı.”

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçen hafta yazdığı yazıda böyle bir cümle kullandığını hatırlattığımız Tugay “Diyarbakır’da insanlar birbirine ‘Fakirsin oğlum’ der. Bu kullanılan bir cümledir. Demirtaş da kullanmış, olabilir. Bir suç yok ki bunda. Ayrıca yalan değil ki, Amedspor olarak ekonomik anlamda fakir bir takımız” dedi.

Selahattin Demirtaş: Fakiriz biz olum!Selahattin Demirtaş: Fakiriz biz olum!