Rusya ve Sırbistan yarı finalde

Avrupa Basketbol Şampiyonası Çeyrek Final mücadelesinde Rusya, Yunanistan'ı 74-69 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Sırbistan da İtalya'yı 83-67 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı ve Rusya'nın rakibi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan çeyrek final maçlarında Rusya-Yunanistan ve Sırbistan-İtalya karşılaşmaları oynandı. Rakiplerini mağlup eden Rusya ve Sırbistan yarı finalde birbirlerine rakip oldu. Dün oynana maçların ardındansa İspanya ve Slovenya diğer yarı final eşleşmesi olmuştu.

Günün ilk maçında mücadeleye etkili başlayan Yunanistan, ilk çeyreği 24-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte farkı az da olsa indiren Rusya, ilk yarıyı 37-31 geride kapattı.

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda Rusya oyuna ağırlığını koysa da, Yunanistan son periyoda 2 sayı önde girdi. Maçın son bölümünde skorda öne geçen Rusya, mücadeleden 74-69 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Mücadelenin en skorer ismi attığı 26 sayıyla Rusya'dan Alexey Shved olurken, Yunanistan'dan Nick Calathes 25 sayı üretti.

Günün diğer çeyrek final maçında ise Sırbistan, İtalya'yı 83-67 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve Rusya'nın rakibi oldu.

Mücadelenin ilk çeyreği 18-17'lik Sırbistan üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte vites artıran Sırbistan, ilk yarıyı 44-33 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyun üstünlüğünü kaybetmeyen Sırbistan, sahadan 83-67 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Mücadelenin en skorer ismi attığı 22 sayıyla Sırp oyuncu Bogdan Bogdanovic olurken, İtalyan Marco Belinelli 18 sayı üretti.

Bu karşılaşmanın ardından yarı final eşleşmeleri ve program belli oldu:

14 Eylül Perşembe

21.30 İspanya - Slovenya

15 Eylül Cuma

21.30 Sırbistan - Rusya

(DHA)