Porto: 1 - Beşiktaş: 3

Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıkan Beşiktaş, Porto'yu mağlup etti. Siyah-Beyazlılar bu sonuçla birlikte tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamış oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıkan Beşiktaş, Portekiz'in Porto takımına konuk oldu. Deplasmanda aldığı galibiyetle Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapan siyah-beyazlılar, Porto'yu mağlup eden ilk Türk takımı olmayı da başardı. Beşiktaş, ayrıca resmi maçlarda bu sezon Porto'ya ilk mağlubiyetini yaşatırken, Portekiz ekibinin bu sezon kalesinde gol gördüğü ilk karşılaşma da bu maç oldu.

TOSİC 4'ÜNCÜ KEZ KENDİ KALESİNE ATTI

Beşiktaş, 13'üncü dakikada Talisca'nın attığı golle öne geçti. Tosic'in 21'inci dakikada kendi kalesine attığı gol, maça eşitliği getirdi. Bu gol Tosic'in Beşiktaş kariyerindeki 4'üncü kendi kalesine attığı gol oldu.

28'inci dakikada ise Cenk Tosun, uzaktan attığı müthiş golle Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi.

86'ncı dakikada topu ağlara gönderen Babel, farkı ikiye çıkardı ve maçın skorunu belirledi: 1-3.

ŞENOL GÜNEŞ KULÜP TARİHİNE GEÇTİ

Bu maçla birlikte Beşiktaş'ın başında 19'uncu Avrupa Kupası maçına çıkan Şenol Güneş ise kulüp tarihinde en fazla Avrupa maçı yapan teknik direktör olmayı başararak bir rekora imza attı. Güneş'ten önce bu unvanı 18 maçla Mircea Lucescu elinde bulunduruyordu.

PORTEKİZ'DE ÜÇÜNCÜ GALİBİYET

Beşiktaş Portekiz deplasmanında daha önce Avrupa Ligi müsabakalarında  2005-06 sezonunda Guimaraes'i 3-1 ve 2011-12 sezonunda Braga'yı da 2-0'la geçmişti.

G Grubu'nun diğer maçında, Monaco ve Leipzig 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Beşiktaş, haftayı lider olarak tamamladı.

Şampiyonlar Ligi'nde bu gece oynanan tüm karşılaşmaların sonuçları ise şöyle:

sonuçlar

(HABER MERKEZİ)