Ankaragücü taraftarının Passolig'le imtihanı!

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grubu şampiyon tamamlayarak 1. Lig'e yükselen Ankaragücü'nün taraftarları önümüzdeki sezondan itibaren maçları stadyumda takip etmek istediğinde Passolig almak zorunda.  Ancak taraftar uygulamaya hiç ilgi göstermiyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Geçtiğimiz sezon Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grubu lider tamamlayan Ankaragücü önümüzdeki yıl Süper Lig'e çıkmak için 1. Lig'de mücadele edecek. Süper Lig ve 1. Lig'de taraftarların tribünden maçları takip etmeleri için passolig alma zorunlulukları bulunuyor. Geçtiğimiz sezon Ankara'daki maçları yaklaşık 20 bin kişi ile oynayan Ankaragücü'nün taraftarları Passolig'e beklenen ilgiyi göstermedi. Passolig'in resmi rakamlarına göre Ankaragücü taraftarlarının bugüne dek edindiği toplam kart sayısı 3 bin 111'de kaldı.

cem Cem Üner

'İNSANLARI MECBUR BIRAKIYORLAR'

Ankaragücü tribünlerinin önemli isimlerinden Cem Üner ile Passolig üzerine konuştuk. Geçtiğimiz sezon Gümüşhanespor-Ankaragücü maçı sırasında Bakan Naci Ağbal'ın tribüne sahanın içerisinden girmesi siyaset-futbol ilişkisi tartışmalarını beraberinde getirmişti. Bu olayın ardından Ankaragücü'ne sempatinin arttığını söyleyen Üner, Passolig'i ise şu sözlerle değerlendirdi, "Maç bileti almak için insanları bir şeylere mecbur bırakıyorlar. Bileti alırken komisyon vereceksin, kartı verirken yıllık üyelik aidatı vereceksin. Yüzde 34 kulüp gerisi şirket ve TFF arasında bölüşülüyor. 6222 sayılı yasanın ilgili maddelerinde bunun bir 'banka kartı' olacağı belirtilmiyor. Banka kanalıyla taraftarlara pazarladılar."

'TARAFTAR YAPISINI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Ankaragücü'nün üst üste maçlar kazanması ile Passolig'e ilginin artabileceğini belirten Üner, aynı zamanda şehir merkezindeki 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkılmasının da bu ilgiyi düşürmüş olabileceğini belirtiyor. "Tribünlerin taraftar yapısını değiştirmeye çalışıyorlar. Passolig bunun bir parçası ama tutmaz" diyen Üner şunları aktarıyor, "Taraftar olarak takımı stad içinde desteklemek güzel fakat dışında da desteklemek mümkün. Ben kişisel olarak  dışarıda desteklemeye devam edeceğim. Takım karşılanır, takım uğurlanır, antrenmanlara ziyaretler yapılır. Sonuçta bu sömürü düzeninin bir parçası ve bana göre yasal değil. 4 yıldır bunun hukuki mücadelesini de veriyorum. Bu tüketim örneği başka bir yerde yok."