Çinliler Galatasaray'a talip

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, 'Çinliler Galatasaray'ı istiyor' açıklamasına dair yeni detaylar ortaya çıktı. Çinlilerden gelen teklifin "500 milyon dolar" olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in 'Çinlilerin gayri resmi yollarla sarı kırmızılı kulübe talip olduğu' açıklamaları netleşmeye başladı. Çinlilerin kulübü almak için yaptığı teklifin detayları belli oldu. Galatasaray'a Çinli yatırımcıların talip olduğu haberleri geçtiğimiz hafta basında geniş yer bulmuştu.

Hürriyet'ten Mehmet Arslan'ın iddiasına göre, Çinli yatırımcıların Galatasaray'ın hisseleri için 500 milyon dolarlık bir rakam önerdiği belirtildi. Bir iş adamı tarafından sarı kırmızılı kulübe gelen bu teklifin ise şimdilik olumsuz karşılandığı ifade edildi.

Spor yazarı Mehmet Arslan konuyla şu ifadeleri kullandı; "500 milyon dolarlık teklifin karşılığına, tam olarak ne anlama geldiği bilgisine şu an için ulaşamadım. Öyle ya, G.Saray Spor Kulübü’nün neredeyse bu kadar borcu var. G.Saray, Çinliler’e satılacaksa, kuşkusuz 500 milyon dolardan çok daha fazla eder. O zaman geriye bir seçenek kalıyor. Çinliler hisselerin ancak bir kısmını alacaklar. Ama yönetme yetkisine de sahip olacaklar. 500 milyon dolarlık teklif ancak bu bakış açısıyla mantıklı hale gelebilir."