'Advocaat ısrar ederse tur gitti'

Krasnodar'a 1-0 yenildiği maçta Fenerbahçe'nin oyununu eleştiren Mehmet Demirkol, "Advocaat'ın baskılı futbolu meğer adam adama savunmaymış" diyerek bu oyunla turun elden gidebileceğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin deplasmanda Krasnodar'a 1-0 yenildiği maçla ilgili olarak teknik direktör Dick Advocaat'ı eleştirdi. "Advocaat'ın baskılı futbolu meğer adam adama savunmaymış" diyen Demirkol, turun geçilmesi için Advocaat'ın bu takıntısını geride bırakması gerektiğini yazdı.

Mehmet Demirkol'un Fanatik gazetesindeki yazısının ilgili bölümü şöyle:

Advocaat’ın, ‘baskılı oynayacağız’ dediği meğerse neredeyse 10’a 10 adam adama savunmaymış. Hollandalı, daha önce bunu orta sahada kullanıyordu. 3 oyuncu karşılarındaki oyunculara yapışıyor, bezdirici bir temas oyunu oynuyorlardı. Bu kez Advocaat işi büyüttü. Hasan Ali, Wanderson’u en sağa kadar, Neustadter, Smolov’u orta sahaya kadar kovaladı. Emenike’den Sow’a herkesin adam markajı görevi vardı. Ve birisi adamını kaçırınca her şey birbirine giriyordu. Emenike ve Sow adamlarını kovalamayınca çıkan karmaşada yerleşik savunmaya rağmen 4 pasla ve hiç temasla karşılaşmadan golü buldu Krasnodar.

Her şeye rağmen Krasnodar’ın dünkü oyunu Fenerbahçe’nin grupta karşılaştığı seviyenin altındaydı. Advocaat adam adama takıntısından vazgeçmezse tur gitti. Aksi takdirde bu mümkün.

Lens adamını kovalamaktan vazgeçince onu santrfora, Emenike’yi sağa çekmek de dahil her şeyi denedi. Ama adam adamanın yarattığı tahribatı gideremedi. Herkes adam kovalayınca topu aldığınızda şeklinizi rakip belirlediğinden boşa oyuncu kaçırmak çok zor oluyor. Çok zor olunca da pozisyon yaratmak zorlaşıyor. Buna bir de Fenerbahçe’nin toplamdaki yetenek sorununu ekleyin (10 numarada Alper’in oynadığı bir takımdan bahsediyorum).