Belözoğlu 500'üncü maçına çıktı

Saha içindeki agresif tavırları nedeniyle eleştirilen başarılı futbolcu Emre Belözoğlu, 500'üncü maçına çıktı. Belözoğlu futbol öyküsü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başakşehir formasıyla Galatasaray’a karşı Türkiye kariyerindeki 500'üncü maçına çıkan Emre Belözoğlu, futbol öyküsünü anlattı.

Fanatik'ten Aslıhan Çil ve Ömer Necati Albayrak'ın haberine göre, Belözoğlu kariyerinde bir dönem İtalya'nın Inter Takımı'nda oynadığı süreci şöyle anlattı: "Galatasaray, bir iki görüşme isteğimizi geri çevirince, mayıs ayına doğru ilk görüşmemizi benim menajerim yaptı. O dönem İtalya futbolu, Avrupa’nın en değerli ligiydi. Lig biter bitmez Galatasaray ciddi bir teklif yaptı. Ama Okan abiye o dönem için onun değeri olmayan bir teklif yaptılar. Okan Buruk’la abi-kardeş gibiyim. Okan abi değersiz, ben değerliymişim gibi. Bizi bir bütün gibi gördüklerini düşünüyorduk, öyle değilmiş. Ve Okan abiyle İnter’e transfer olduk. Tercih etmemdeki en büyük sebep İnter’in Okan abiyi de istemesiydi. Okan abiyi tercih ettim gibi oldu."

inter

'AYAĞIM KESİLEBİLİRDİ'

Belözoğlu İnter'de oynarken yaşadığı sakatlığın ciddi boyutunu anlatmaya, "Ayağımdaki damar tıkandı. Juventus maçında tekme yemiştim. Ayağımın kesilmesi bile söz konusuydu. İki gün bileğimi hissetmedim. Doktorlar bir gün müsade ettiler. Eğer bir gün daha devam ederse, diz kapağımdan aşağıya kadar yaracaklardı ve 1,5-2 sene top oynayamayacaktım. Hayatımda yaşadığım en travmatik olay oydu aslında. Bir gün içinde ayak ciddi bir toparlama gösterdi. Allah razı olsun dua istedik ailemizden, herkesten. Adamlar bile şaşırdılar, çünkü ayak kötüye doğru gidiyordu. Bir gün önce daha iyiydi, ikinci gün daha kötü. Karar verilecek günde, bayağı bir iyileşme gösterdi, sonra ameliyattan vazgeçtiler. İki, üç ay oynayamamıştım. Hastane odasında tek başıma kalmıştım, son senemdi. Ayrılmamın sebeplerinden biridir bu olay" diyerek devam etti.