Duvar yazarları Trabzonspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi

Duvar yazarları Onur Salman ve Volkan Ağır, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 3-0 mağlup ettiği maçı değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'de 16’ncı haftanın kapanış maçında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan son karşılaşmayı Fenerbahçe 3-0 kazandı.

Duvar yazarları Volkan Ağır ve Onur Salman, karşılaşmayla ilgili değerlendirmeleri şekilde:

VOLKAN AĞIR: FENERBAHÇE'NİN MİYOP SORUNU LENS İLE ÇÖZÜLDÜ

Trabzonspor için ligde ilk devreyi 10. bitirmek, Fenerbahçe içinse ligin ilk yarısını zirveden uzaklaşmadan tamamlamak için kritik bir öneme sahipti maç. İlk yarının başlarında iki takım da birbirine üstünlük kurmaya çalışarak 25. dakikaya kadar ilerledi. Trabzonspor daha çok duran toplarla rakip kalede üstünlük kurmaya çalıştı. Fenerbahçe ise Alper ve Lens ile bulduğu kontra ataklarla rakibi zorluyordu. Golden önce Alper'in Onazi'yi zorlayıp topu alışı takımın zayıf noktasını işaret ediyordu. Yusuf Erdoğan'ın köşe vuruşu pozisyonunda topu elle çıkarması ve kırmızı kart görmesiyle dengeler net bir şekilde bozuldu. Sezon başında ortalıkta olmayan Fernandao penaltı golüyle moral buldu. 40. dakikada yine Onazi'yi zorlayan bu sefer Lens'ti. Ve ligin en çok asist yapan oyuncusu bu sefer Sow'a "Al da at" dedi. Devre 2-0 tamamlanırken 90 dakikanın sonu çoktan belli olmuş gibiydi.

İkinci yarıda oyun açık oynandı demek mümkün. İki takım da topa hakim olup seri paslarla rakibe baskı kuramadı. Yani Trabzonspor'dan bunu yapmasını beklemiyorduk ancak Fenerbahçe de böyle oynamadı. Lens'i sola çekti Advocaat ve zorlanan taraf Zeki Yavru oldu. Sarı lacivertli takım ligin en iyi transferi Jeremian Lens ile bu maçı kazandı. Hem 3 puana çok daha yakından baktı, hem de liderle puan farkını 5'e indirerek ligin birincisine miyop gözlerle bakma sorununu Hollanda yapımı 'Lens' ile çözmüş oldu. Bu maç Trabzonspor'un yeni bir stada değil de yepyeni bir takım oluşturmak için transferlere ihtiyacı olduğunu gösterdi.

ONUR SALMAN: TRABZON’DA SON DURUM: NE KORKULAN OLDU NE DE DEĞİŞEN BİR ŞEY

Trabzon’da oynanan bir Fenerbahçe maçını normal şartlar ve psikoloji altında değerlendirmek hayli zor. İşi 3 Temmuz gerginliğinde aşırmak neredeyse imkansız. Hele bordo mavililerin 14 maçtır rakibini yenemediğini ve Karadeniz’deki maçların yabancı madde rekoltesini düşününce ortaya ev sahibi adına pek de parlak bir tablo çıkmıyor. Futbolseverler için de tabii. Maçın adı Trabzonspor-Fenerbahçe olunca yürükler ağızda geçiliyor ekran başına. Neyse ki bu sefer öyle olmadı.

Belki Trabzonspor yine makus talihini yenemedi ama bu kez sebebi psikoloji ya da tribün gerginlikleri değildi. 11’e 11 oynansa farklı bir heyecanın kapsını aralayabilecek bir mücadele, onlar adına hesapta olmayan bir penaltı ve kırmızı karta yenik düştü. Tribünler de belli ki keçiboynuzu tempoya ve yine Fenerbahçe karşısındaki golsüz mağlubiyete karşın Avni Aker’e sakin ve kendisine yakışacak bir vedada bulunmak istedi. Öyle de yaptılar. Trabzonspor Yönetimi’nin yeni stadı olası bir yenilgiyle açmama hamlesi de tutmuş oldu.

Fenerbahçe cephesinde ise olumlu hanede Lens ve kritik deplasmanda 2016 yılını 3 puanla noktalamak var. Oyun ise hala muğlak. Trabzonspor’un dertlerini say say bitmez. O sebeple tahmini dileklerini ben dile getireyim. Bitsin şu 2016, gelsin yeni yılda, yeni statta, yepyeni bir Trabzonspor ruhu.