Galatasaray'dan çifte zafer

Galatasaray futbol takımı, Bursaspor'u 3-1 mağlup etti. Basket takımı ise Avrupa Ligi karşılaşmasında Barcelona'yı 78-64 sayılık skorla yendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig’in 12. haftasında TT Arena’da Bursaspor’u konuk eden Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü maçı Yasin, Sneijder ve Eren’in golleriyle 3-1 kazanarak 3 hafta sonra galibiyeti hatırladı. Sarı-kırmızılılarda Sneijder 307 gün Eren Derdiyok ise 6 hafta aradan sonra gol atmayı başardı.

Ligde oynadığı son 4 maçın 3'ünü kaybederek zirve yarışında yara alan Galatasaray, 12. haftada Bursaspor'u konuk etti.

Maça baskılı başlayan Galatasaray, ilk dakikadan itibaren oyunu Bursaspor yarı alanına yıkarak golü aramaya başladı. Zaman zaman tehlike pozisyonlar da bulan sarı-kırmızılılar 14. dakikada ise kalesinde golü gördü. İlk atağında Kubilay ile golü bulan Bursaspor karşılaşmada 1-0 öne geçti.

İlk yarının sonlarına doğru ritmini arttıran Galatasaray, 31. dakikada Yasin'in attığı golle Bursaspor karşısında beraberliği yakaladı: 1-1

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca TT Arena'da ilk yarı 1-1 sona erdi.

PUANINI 23'E ÇIKARDI

İlk yarıda olduğu gibi ikinci 45 dakikayada Galatasaray tempolu başladı. Sarı-kırmızılılar 55. dakikada Hollandalı yıldızı Sneijder golü buldu ve öne geçmeyi başardı: 2-1.

90+2'de Bursaspor'un top kaybını iyi değerlendiren Galatasaray hücuma çok hızlı çıktı. Sinan Gümüş'ün pasında Eren Derdiyok kaleci Harun ile karşı karşıya kalınca durumu 3-1'e getirdi.

Bu sonucun ardından 3 maçlık galibiyet hasretine son veren Galatasaray puanını 23'e çıkarırken Bursaspor ise 21 puanda kaldı.

BARCELONA'YA 14 SAYI FARK

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı ise THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında İspanya temsilcisi Barcelona Lassa'yı 78-64 mağlup etti.

Sarı-kırmızılı takım, bu skorla THY Avrupa Ligi'nde 3. galibiyetini alırken, Barcelona Lassa, 5. kez mağlup oldu.