Bakanlığın projesini beğenmeyen taraftarlar, stat projesi hazırladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesini beğenmeyen Altay taraftarları, yeni bir proje hazırladı. Proje yapılan sunumun ardından, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu'na teslim edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alsancak Stadı'nın yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar ihale aşamasına geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın taslak projesini beğenmeyen Altay taraftarları, kendi hazırladıkları taslak projeyi Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu'na teslim ettiler.

Tasarımcı Emrah Altay'ın revize ettiği yeni taslak projede, Bakanlık tarafından daha önce tek kat olanak planlanan Şehitler Caddesi'ne bakan kuzey cephesindeki idari bina, yeniden 3 kata çıkarıldı. En alt katta Türk Futbol Tarihi Müzesi, Altay Store ve kulübe gelir getirecek diğer mağazalar yapılması öngörülüyor. Taraftarların projesinde, stadın yıkılmadan önceki eski halinde ve bakanlığın elindeki projede yer almayan kale arkası tribün, stada eklendi.

'TARAFTARIN TALEPLERİ DİKKATE ALINDI'

Kale arkası tribünün stada tesise bütünlük kazandıracağını savunan taraftarlar, "Kulübümüzün, İzmir'in ve Türk futbolunun en önemli anlarına tanıklık etmiş bu tesis yeniden canlanırken, bizlerin talepleri de dikkate alınmalı. Ön cephedeki binanın üç kata çıkması, kale arası tribünü, yeni çatı sistemi ve diğer bazı küçük detaylar gözardı edilmemeli. Ortak akılla hareket ederek her şeyin daha güzel olacağına inanıyoruz" dediler.

'TARAFTARLARIN BEKLENTİLERİNİ AKTARACAĞIZ'

Altay 1914 Taraftarlar Derneği'nde gerçekleşen sunumda taraftarların hassasiyetine teşekkür eden Başkan Özgür Ekmeçioğlu, "Ankara'da gerçekleşen ve projenin detaylı olarak bize aktarıldığı toplantıda beklentilerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk'e aktardık" dedi.

Altay isminin, Alsancak Stadı ile özdeşleştiğini belirten Ekmekçioğlu, inşaatın 2017'de başlayacağını aktardı. Proje mimarı Alper Aksoy'u İzmir'e davet edeceklerini kaydeden Ekmekçioğlu, taraftarların beklentilerini aktaracaklarını dile getirdi. (İZMİR/DHA)