Güntekin Onay'dan 'sansür' tepkisi

NTV Spor'da Turkuvaz Medya'ya Beşiktaş boykotunu değerlendiren Güntekin Onay'dan gazetecilik tepkisi: Gazeteciler hapiste mi? Hapiste!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güntekin Onay'dan canlı yayında 'basın özgürlüğü' eleştirisi geldi. NTV Spor canlı yayınındaki programda Beşiktaş'ın Turkuvaz Medya Grubu’na ait A Spor kanalı ve Fotomaç gazetesinin antrenmanlara alınmaması kararını değerlendiren Onay, bu konudaki 'basın özgürlüğü' tartışmalarına tepki gösterdi.

NTV Spor kanalında hazırlayıp sunduğu programda yaşananların ‘basın özgürlüğünün kısıtlanması’ olarak yorumlanmasının ardından tepkisini dile getiren Onay şunları söyledi: “Gazeteciye şöyle destek olabiliriz. Bir yolsuzluk haberi yaparsın ve o haber kimsenin hoşuna gitmez. O haberi sansürlemeye çalışırlar, o zaman arkanda dururuz. Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste! İşsiz kaldırlar mı? Kaldılar! Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor! Baskı yapılıyor mu? Yapılıyor! O zaman basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetleri başka taraflara da kaydırmamız lazım. Bir tane muhabir antrenmana alınmadı diye ‘basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar.” Güntekin Onay bu sözlerinin ardından Twitter'da TT listesine girdi. Beşiktaş kulübünün kararının ardından taraftar grupları da A Spor ve Fotomaç'ı boykot kararı almıştı. (HABER MERKEZİ)