Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2

Sezonun ilk derbisi olan Galatasaray-Beşiktaş maçında galip çıkmadı. Deplasman yasağının kalkması dolayısıyla Galatasaray seyircisi de stattaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisi Vodafone Arena'da Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynandı. Galatasaray'ın 2-0 öne geçtiği maçta Beşiktaş, 4 dakika içinde bulduğu 2 golle berberliği yakaladı.

Galatasaray maçın henüz 8'inci dakikasında Eren Derdiyok'un attığı golle 1-0 öne geçti. 44'üncü dakikada Portekizli Bruma'nın attığı golle Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile bitti.

Maçın 2'inci yarısında etkiliğini arttıran Beşiktaş, 73'üncü dakikada golü buldu. Ricardo Quaresma'nın kullandığı kornerde Marcelo, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş farkı bire indirdi. Cenk Tosun'un, 77'inci dakika attığı golle skor 2-2'ye geldi. Beşiktaş, 4 dakikada 2 gol attığı golle skora denge getirdi.

BEŞİKTAŞ'TA KALECİ SÜRPRİZİ

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Beşiktaş'ın ilk 11'inde sürpriz isimlere yer verildi. Beşiktaş'ta Tolga'nın yerine kalede Fabri sahada yer alırken Talisca ve Aboubakar da yedekler arasında yer aldı.

Beşiktaş-Galatasaray maçı,  Vodafone Arena'daki ilk derbi olması ve deplasman yasağının kalması gibi ilklere de sahne oldu.

HAKEM PALABIYIK'IN İLK DERBİSİ 

Beşiktaş-Galatasaray derbisini FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık, yönetti. Karşılaşma Palabıyık'ın kariyerinde yönettiği ilk derbi oldu. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Ceyhun Sesigüzel yaptı.

İLK 11'LER:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Tosic, Marcelo, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Quaresma, Olcay, Cenk

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok

mac3

RAKAMLARLA DERBİ

Beşiktaş ile Galatasaray 340. randevuda.. İki takım arasındaki 92 yıllık rekabette, Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı galibiyet sayısında 120-107, gol sayısında da 478-445 üstünlüğü bulunuyor.Taraflar arasında ligde yapılan 116 maçın 43'ünü sarı-kırmızılılar, 32'sini siyah-beyazlılar kazandı. Vodafone Arena ilk kez bir derbiye ev sahipliği yapacak, taraflar Dolmabahçe'de 4 yılı aşkın süre sonra sahaya çıkacak. Galatasaray'ın bu sezonki kadrosunda sarı-kırmızılı formayla Beşiktaş'a gol atan 4 futbolcu bulunurken, Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda siyah-beyazlı formayla Galatasaray'a karşı gol sevinci yaşayan oyuncu yok.