Filistin bayrağının hakkını verdiler

Celtic taraftarlarına Filistin bayrağı açtıkları için ceza geldi. UEFA kararına karşı taraftarlar Filistin'e destek kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında 17 Ağustos'ta, İskoç takımı Celtic ile İsrail takımı Hapoel Beer takımıyla karşı karşıya geldi. Celtic taraftarlarının Filistin bayrakları açması nedeniyle UEFA, 15 bin sterlin para cezası kesti.

UEFA'nın verdiği cezanın ardından Filistin bayrakları açan taraftar grubu Green Brigade (Yeşil Tugay), cezanın ödenmesi için kampanya başlattı. Kampanya metninde cezanın üzerinde toplanacak olan paranın, Beytullahim'deki Aida Mülteci Kampı'na tıbbi yardım olarak gönderileceği açıklandı.

Kampanya için bağışlar "https://www.gofundme.com/matchfinepalestine" adresinden toplanıyor. Kampanyanın ilk 24 saatinde cezanın 2 katı para toplanırken, şu anki toplam miktar 125 bin sterlini (485 bin TL) geçti.

Yaşananların ardından Filistinliler yayınladıkları video ile Green Brigade ve Celtic taraftarlarına gösterdikleri dayanışma için teşekkür etti.

İSKOÇYA, İRLANDA, FİLİSTİN...

Green Brigade grubunun bu eylemi rakibi tahrik için yapılan bir taraftar eylemi değil. İskoç taraftarlar, 2014 yılında İzlanda’nın KR Reykjavik takımıyla oynadığı maçta, Filistin bayrakları açtıkları için ceza almışlardı. Celtic tribünlerinde, 2011-12 sezonunda açlık grevi yapan Filistinli mahkumlara destek olmak amacıyla “Haysiyet, yemekten daha değerlidir” pankartı açılmıştı.

Yine İskoçya'nın bağımsızlığı için savaşan William Wallace ve açlık grevinde ölen IRA liderlerinden Bobby Sands'ın posterlerini açan taraftarlara ceza verilmişti. (HABER MERKEZİ)