Resmen açıklandı: Mario Gomez Wolfsburg'da

Beşiktaş'ın şampiyonluğunda büyük rol oynayan Gomez, Bundesliga ekibiyle anlaştı. Ünlü futbolcunun forma numarası da belli oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Süper Lig'de 2015-16 sezonunda Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen, bonservisi İtalyan Fiorentina kulübünde olan Alman golcü Mario Gomez, kariyerine Bundesliga'nın Wolfsburg takımında devam edecek.

Wolfsburg Beşiktaş'la bağlarını koparan Mario Gomez ile anlaşmaya vardığını sosyal paylaşım ağı Twitter ve internet sitesinden açıkladı.

Yarın sözleşme imzalaması beklenen Gomez, Alman kulübü tarafından "Hoşgeldin yeni 33 numara: Mario Gomez kurtları güçlendirdi" mesajıyla karşılandı.

Sözleşmenin detayları konusunda henüz açıklama yapılmadı.

Beşiktaş, Gomez'i kiralarken Fiorentina ile yapılan anlaşma gereği Alman futbolcu Wolfsburg'a bonservisiyle satılırsa, transfer bedelinin yarısını alacak. Kiralama yoluna gidilirse Beşiktaş'ın bu transferden maddi bir kazancı olmayacak.

GOMEZ NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i 26 golle "gol kralı" olarak tamamlayan Gomez, Türkiye'deki atmosferi gerekçe göstererek 2016-2017 sezonunda Beşiktaş forması giymeyeceğini açıklamıştı.

Sosyal medyadaki resmi Facebook hesabından daha önce açıklama yapan Mario Gomez, “Bu kararı vermek çok zordu. Beşiktaş taraftarına benim için çok zor kararımı açıklamak zorundayım. Artık bu eşsiz statta harika taraftarlar ve harika kulüpte oynamayacağım. Kararımın sebebi tamamen politiktir. Bu kararı vermemde sportif veya başka sebepler yoktur. Son günlerde dehşet verici olaylar yaşandı. Umuyorum ki bu kararımı anlayabilirsiniz” diye yazmıştı.