Lukas Podolski milli takımı bıraktı

Galatasaray'ın hücum oyuncusu Lukas Podolski, milli takımı bıraktı. Alman futbolcu kararını sosyal medya hesabından açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray'da forma giyen Lukas Podolski, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı. Podolski, kararını Instagram hesabından duyurdu.

Sporx'in haberine göre, milli takımın kalbinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Podolski, ailesine daha fazla zaman ayırmak için bu kararı verdiğini belirtti. Almanya Milli Takımı ile yaptığı işlerden gurur duyduğunu ifade eden Podolski, "Alman Milli Takımı ile çok büyük başarılar yakaladım, bu sayede çok iyi insanlar tanıdım çok iyi arkadaşlıklar edindim" dedi.

PODOLSKI'NİN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Almanya formasıyla 129 resmi maça çıkan Lukas Podolski, 48 gol attı. Poldolski, Avrupa Şampiyonası'nda en çok gol atan 6. Alman oyuncu olan, Avrupa Şampiyonası Finallerinde en çok maça çıkan 8 oyuncudan biri ve bu turnuvaya en çok katılan 3 oyuncudan biri olarak tarihe geçti. Almanya ile 7 turnuvaya katılan ve 2014'te Dünya Kupası kaldıran Poldolski, 2006 Dünya Kupası'nda En İyi Genç futbolcu ödülü almıştı.

Lukas Podolski'nin Instagram hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"Yeni sezon ve milli maçlar öncesinde sizlerle bir şeyler paylaşmak istiyorum. Artık milli takımda forma giyemeyeceğim. Bunu daha önce teknik direktörümüzle de paylaştım. Bu kararı vermemdeki en önemli sebeplerden biri ailem. Artık onlara daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Bu kararı vermekte çok zorlandım. Milli takımın kalbimde her zaman ayrı bir yeri oldu. Bu her zaman böyle kalacak. Euro 2016 sonrası bu kararı bolca düşünme fırsatı buldum. Her şeyin bir sonu vardır; benim için de artık Alman Milli Takımı ile ilgili süreç noktalanmıştır.

Benim çok duygusal bir karar oldu ancak Alman Milli Takımı için yaptığım işlerden dolayı gurur duyuyorum. Orada geçirdiğim zaman, arkadaşlık ve birliktelikten başka hiçbir şey beni mutlu edemez.

2 yaşında kolunun altında topla Almanya'ya gelen bir çocuktan Dünya Kupası'na uzanan yolculuk rüyalarımın bile ötesine geçti. Alman Milli Takımı ile çok büyük başarılar yakaladım, bu sayede çok iyi insanlar tanıdım çok iyi arkadaşlıklar edindim.

Alman Futbol Federasyonu'na, takımımızın arka plandaki isimlerine, takım arkadaşlarıma, hocama, Rudi Völler'e, Klinsmann'a, özellikle de Joachim Löw'e. çok teşekkür ediyorum. Ancak en büyük teşekkür sizlere ve taraftarlara. Kötü zamanda bile yanımda oldunuz. Umarım desteklerinizin karşılığını verebilmişimdir. Çok teşekkürler. Umarım 2018'de kupa Almanya'ya gider. Artık takımın büyük taraftarlarından biriyim. 10 numaranız Poldi..."