Soylu'dan Muharrem Aksan'ın ölümüyle ilgili önergeye yanıt: Soruşturma sürüyor

TİP Milletvekili Ahmet Şık, 16 yaşındaki Muharrem Aksan'ın ölümüyle ilgili soru önergesine Süleyman Soylu tarafından verilen yanıtı paylaştı. Soylu, "Soruşturma sürüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Çalışkan Mahallesi’nde, 24 Mart’ta özel harekât polislerinin atış talimi yaptığı alanda ölü bulunan 16 yaşındaki Muharrem Aksan'la ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması için Meclis'e soru önergesi veren Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, önergeye verilen cevabı sosyal medya hesabından paylaştı. 

Süleyman Soylu'nun önergeye verdiği cevapta, "Terörle mücadele kapsamında elde edilen bilgilere ilişkin detaylı çalışmalar yapılmakta, gelen ihbarlar ilgili kurum, kuruluş ve birimlerle anında paylaşılarak gerekli önlemlerin alınması sağlanmaktadır. Soru önergesinde bahsi geçen olaya ilişkin soruşturma adli ve idari süreç içerisinde devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Cevaba tepki gösteren Şık, yaptığı paylaşımda "16 yaşındaki Muharrem Aksan'ın polislerin kullandığı atış talim alanında kurşunlanmış halde ölü bulunmasına ilişkin sorulara ise 'malum Süleyman', 'soruşturma sürüyor' diyerek suçlarının örtüsü olan bir klişeyle yanıt vermiş: 'Terör örgütleriyle mücadelesi devam ediyormuş'" dedi.

'PROTESTOLARA KATILAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNİ UYGULUYORUZ'

Şık, KYK yurtlarında kalan ve burs alan öğrencilerin protesto ve eylemlere katılmalarının ardından burslarının kesilmesi ve yurtlardan çıkarılmalarıyla ilgili verdiği soru önergesine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun verdiği yanıtı da paylaştı. Bakan Kasapoğlu, "Bakanlığımızda burs/kredi alan öğrenciler hakkında Burs-Kredi Yönetmeliği ve Öğrenim Kredisi Yönetmeliği; Bakanlığımızın yurtlarında barınan öğrenciler hakkında ise Yurt Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri uyarınca işlem yapılmaktadır" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)