Soylu: Yeni ehliyetlerde TOGG silueti olacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tasarlanan e-sürücü belgelerinde TOGG siluetinin yer alacağını duyurdu. Ayrıca, yeşil pasaportların geçerlilik süresi 10 yıla çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "Yerli E-Pasaport, Yeni E-Mavi Kart ve Yeni E-Sürücü Belgesi Tanıtım" programında, yeni sürücü belgelerinde Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ürettiği otomobilin siluetinin yer alacağını açıkladı.

'YEŞİL PASAPORTLARIN GEÇERLİLİĞİ 10 YILA ÇIKIYOR'

DHA'nın haberine göre, yeni yerli e-pasaport tasarım çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Soylu, bu pasaportlarda daha önce 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresinin 10 yıla çıktığını duyurdu.

Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımız da dün açıkladılar, inşallah ağustos ayında kendi e-pasaportumuzu kendimiz üretmeye başlıyoruz. Yeni yerli e-pasaportumuz, TÜBİTAK AKİS İşletim Sistemli temassız çipe ve birçok yeni güvenlik ögesine sahip. Yeni yerli e-pasaportta sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılmıştır. Tasarımı, özgün bir tasarımdır. Pasaportun her sayfasında, ülkemizin bir şehrine ait tarihi, kültürel ve manevi değerlere ait görseller, şehre özel bitki görselleri gibi tasarım özellikleri yer alacak" ifadelerini kullandı.

'YENİ SÜRÜCÜ BELGELERİNDE TOGG SİLUETİ OLACAK'

Yeni e-sürücü belgelerinin tasarlandığını da duyuran Soylu, bunlarda "temassız çip kullanılarak teknolojik yönden geliştirilmiş, güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarılmıştır. Öte yandan barındırdığı standartlar itibarıyla da hem AB hem de ISO regülasyonları ile uyumlu hale getirilmiştir. Yeni e-sürücü belgesinde de, yeni e-pasaportlarda olduğu gibi 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacaktır. Güvenlik açısından çift pencere kullanılacak. Bu ehliyetin bir özelliği daha var, arabası TOGG olacak. Ayrıca bu ehliyette emniyet kemeri ve sürücünün olduğu bir araba var. Ehliyetimize de kimlik yükleme kabiliyetine sahip olacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)