Soylu: Özgürlük-güvenlik dengesi doğru ifade değil, asıl olan özgürlük alanıdır

İçişleri Bakanı Soylu Polis Akademisi'nde konuştu: "Özgürlük-güvenlik dengesi, doğru ifade değil. Asıl olan özgürlük alanıdır. Toplumsal olaylara yaklaşımımızı bu çerçevede belirlemek en doğrusu."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Akademisi'nin Gölbaşı Yerleşkesi'nde "6. Uluslararası Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Olaylara Müdahale Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Töreni"ne katıldı.

Programda konuşan Soylu, 2016 yılından bugüne kadar ülke içinde yakalanan kaçak göçmen sayısının 1 milyon 293 bin kişi olduğunu, bu yıl içinde sınırlardan kaçan, geçen Afgan göçmenlerin de yüzde 71'ini ülkelerine geri gönderdiklerini söyledi.

Uyuşturucuyla mücadelede Türkiye'nin, 28 Avrupa ülkesinin toplamından daha fazla uyuşturucu madde yakaladığını ifade eden Soylu, bu yıl kolluk birimlerinin yakaladığı uyuşturucu miktarının 13 tonu aştığını belirtti: "Sadece göç meselesinde değil, uyuşturucu meselesinde Batı'nın dönüp özellikle Avrupa'nın 'Türkiye'ye müteşekkiriz' demesi lazım. Çünkü bu kadar büyük bir güvenlik başarısına dünyanın hiçbir yerinde rastlanmaz." 

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANMAMALI'

Toplumsal olayların, ifade özgürlüğünü garanti eder şekilde yönetilebilmesi, insanların düşüncelerinin ifade alanlarının kısıtlanmaması, burada bir istismara fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Soylu "Özgürlük-güvenlik dengesi ifadesi, doğru bir ifade değildir. Asıl olan özgürlük alanıdır. Güvenlik, özgürlükleri teminat altına almak ve korumak için vardır. Toplumsal olaylara yaklaşımımızı da bu çerçevede belirlemek, bana göre en doğru olandır" ifadelerini kullandı. (AA)