Soylu: Korucular uzman çavuşluğa geçirilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 yıl içinde 5 bin korucunun uzman çavuşluğa geçirileceğini belirterek, "Daha fazla varsa daha fazla da olur, Cumhurbaşkanımızın talimatıdır" dedi.

Süleyman Soylu, korucularla iftar yaptı. (Fotoğraf: AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'le birlikte Bingöl'de iftara katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korucuların statüsünde köklü değişiklik yapılacağını söyledi. Korucuların özlük haklarında önemli iyileştirmeler yaptıklarını belirten Soylu "365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Bu, sonuna kadar sizin hakkınız. Çünkü dünyanın tuzağına düşmeyen bir anlayışı sergiliyorsunuz" dedi.

UZMAN ERBAŞLIK İÇİN YAŞ SINIRI 32'YE YÜKSELTİLDİ

AA'nın aktardığına göre Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise  27 yaşını geçmeyen korucuların jandarma uzman erbaş olabilmeleri için müracaatlarını beklediklerini söyledi. Süleyman Soylu'nun güvenlik korucularının jandarma uzman erbaş olabilmeleri için belirlenen 27 yaş sınırını az bulması üzerine Orgeneral Çetin, "32 yaş Sayın Bakanım" dedi. Bunun üzerine salondaki güvenlik korucuları kararı alkışladı.

'29 EKİM'DE PKK TOPRAKLARIN ALTINA GÖMÜLMÜŞ OLACAK'

Konuşmasında Türkiye’nin PKK’ye karşı en güçlü olduğu ve onu silmeye en yakın dönemde olduğunu söyleyen Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"29 Ekim 2023 Cumhuriyet’in 100’üncü yılıdır, birinci asırdır. Cumhuriyetin birinci asrında PKK denilen terör örgütünün toprakların altına gömülmüş olduğunu, bir daha kimsenin sesini çıkaramayacağını ve sadece bizim toprakların altına gömdüğümüzün bir terör örgütü olmayacağını, aynı zamanda bu coğrafyada bize meydan okumaya çalışan batıyı da toprakların altına gömeceğimizi, terör örgütüne destek verenleri de toprakların altına gömeceğimizi burada bir kez daha söylemek istiyorum. Ne gönderirlerse göndersinler. TIR’larla silah göndersinler, çuvalla para göndersinler, eğitici göndersinler. Nasıl bomba yaparsın, nasıl insan öldürürsün diye ne eğitimi verirlerse versinler, biz şu anda en güçlü dönemdeyiz. Türk devletlerinin burada bulunan, bu coğrafyada kurulan devletlerin en güçlü dönemindeyiz."

İçişleri Bakanı daha PKK konusunda daha önce de benzeri açıklamalar yapmıştı. Soylu, 29 Aralık 2019 tarihinde Muş'ta katıldığı bir açılışta, "Bu, size sözümüzdür. 2020'de böyle bir terör örgütü kalmayacak" demişti.

Öte yandan Süleyman Soylu bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise İstanbul Sancaktepe'deki bir evde 5 kilogram patlayıcı ve bomba düzenekleri bulunduğunu duyurdu. (HABER MERKEZİ)