Sosyal medya fenomeni Sebile Ölmez'den yapım şirketine 300 bin liralık dava

Sosyal medya fenomeni Sebile Ölmez, jüri üyeliği yaptığı ve yayından kaldırılan programın yapımcısına 300 bin TL'lik dava açtı. Ölmez, şirketin kendisiyle olan sözleşmeyi feshettiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya fenomeni Sebile Ölmez, 2020 yılında jüri üyeliği yaptığı programın yapımcısıyla davalık oldu. Program, iki ayın sonunda reytinglerin beklendiği seviyede gitmediği gerekçesiyle yayından kaldırılmıştı. 

Sabah'ın haberine göre, yapım şirketiyle arasında bir yıllık sözleşme bulunduğunu belirten Ölmez, şirketin sözleşmeyi feshettiğini öne sürerek 300 bin TL'lik dava açtı. Dava için atanan bilirkişi, taraflar arasındaki sözleşmenin davalı yapım şirketinin sebepsiz feshettiği iddiasıyla açıldığını belirtti.

DOSYAYA İSTANBUL ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAKACAK

Yapılan inceleme sonucunda, yapım şirketinin haklı bir sebebe dayanmadan feshetmesi durumunda cezai şart ödemesi gerektiği vurgulandı. 10 ay içinde 300 bin TL ve cezai şart olarak 50 bin TL olmak üzere 350 bin TL ödenebileceği tespit edildi. 

Bilirkişi raporunun alınmasının ardından, reytinglerde düşüş yaşanmadığı tespit edildi. İstanbul Fikri Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, görevsizlik kararı verdi. Bundan sonra dosyaya İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi bakacak.