Soros'tan 'Ukrayna' açıklaması: Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlangıcı

Rusya'nın Ukrayna işgalinin 'Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcı olabileceğini' söyleyen George Soros, "Putin, zayıfladıkça daha öngörülemez hale geliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yatırımcı ve iş insanı George Soros, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta açıklamalarda bulundu. Rusya'nın Ukrayna işgalinin 'Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcı olabileceğini' söyleyen Soros, "Medeniyetimiz bundan sağ çıkamayabilir" ifadelerini kullandı. Soros, 'özgür medeniyeti korumanın en iyi yolunun Batı'nın Putin'in güçlerini yenmesi olduğunu' belirtti. 

'PUTİN, SALDIRININ BİR HATA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR'

George Soros, daha önce, 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgalinin Kremlin'in planları doğrultusunda ilerlediğini söyleyen Rusya Devlet Başkanı Putin'in, şimdi ise saldırının bir hata olduğuna inandığını ve ateşkes görüşmesine hazırlandığını ileri sürdü. "Ancak ateşkes ulaşılamaz çünkü ona güvenilemez. Putin zayıfladıkça daha öngörülemez hale geliyor" diyen Soros, Avrupa Birliği'nin (AB), Putin'in şu anda Avrupa'nın ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını karşılayan Rus doğalgazını 'gerçekten acıtsa da' kapatabileceğini anlaması gerektiğini dile getirdi. 

'BASKICI REJİMLER YÜKSELİŞTE'

“Ukrayna işgali birdenbire ortaya çıkmadı. Dünya giderek birbirine taban tabana zıt iki yönetim sistemi arasındaki bir mücadeleye giriyor: Açık toplum ve kapalı toplum" ifadelerini kullanan Soros, Rusya ve Çin'in 'bireyin devlete boyun eğdiği' kapalı toplumların önde gelen üyeleri olduğunu söyledi. 

"Baskıcı rejimler artık yükselişte ve açık toplumlar kuşatma altında. Bugün Çin ve Rusya, açık toplum için en büyük tehdidi oluşturuyor" diyen Soros, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'ın 'sıfır Covid' stratejisini de eleştirdi ve şöyle konuştu: “Korona virüsü, Rusya ve ekonomiyle ilgili bir dizi hata nedeniyle üçüncü dönem için seçilemeyebilir." (DIŞ HABERLER)