SOL Parti Şavşat’ta miting düzenleyecek

SOL Parti Artvin İl Örgütü yaptığı açıklamada zamlara karşı Şavşat’ta miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

Ali Eray Çelik

ARTVİN - 19 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’de Artvin’in Şavşat ilçesinde miting düzenleyecekleri belirten SOL Parti Artvin İl Başkanı Mahmut Zeytinci, Türkiye Genel Seçimlerinden sonra peş peşe yapılan zamlara ve hayat pahalığına karşı halkın sesini sokaklara taşımak için miting kararı aldıklarını söyledi.

'ARTVİN HALKI 20-30 YILDIR TALANA ve YIKIMA KARŞI DİRENİYOR'

Ana muhalefetin teslimiyetine rağmen ve gerçek muhalefeti sokaklarda yaşatmak için miting kararı aldıklarını belirten SOL Parti Artvin İl Başkanı Mahmut Zeytinci, “Artvin çevre açısından olsun, madenler açısından olsun, dereleri açısından olsun, vadileri açısından olsun son 20-30 yıldır büyük bir talana ve yıkıma karşı direniyor ve buna yalan, talan ve zamlar eklendi. Seçimlerden önce verilen vaatlerin hiç birinin gerçek olmadığını bugün halk bir kere daha gördü ve şimdi bütün yılgınlığa rağmen ve muhalefetin teslimiyetine rağmen, yeniden halkın sesini sokaklara taşımak, gerçek muhalefeti sokaklarda yaratmak için biz SOL Parti olarak zamlara karşı miting düzenleyeceğiz” dedi. 

'GERÇEK HALKIN SESİ MEYDANLARDA DUYULUR'

Artvin halkını 19 Ağustos’ta mitinge davet eden Zeytinci, “Doğanın her türlü talanına karşı Artvin halkının çıkarları için ve onların geleceği için parasız sağlık için, parasız eğitim için, çocuklarımızın üniversite okuyabilmesi için, daha sağlıklı ve refah için bir ülkede yaşamak için; haklarımızı, isteklerimizi bir kere daha meydanlarda ve sokaklarda dile getireceğiz ve biz biliyoruz ki gerçek halkın sesi meydanlarda duyulur" değerlendirmesinde bulundu. 

'BU ZAMLARLA YAŞANMAZ'

Halkın AKP iktidarı boyunca fakirleştiğini belirten Şavşat SOL Parti İlçe Başkanı Ebubekir Keskin, “Her gün basında benzine ve mazota zam gelecek ve beraberinde her şeye zam gelecek. Aslında basında söylenen sanki sadece mazota ve benzine zam gelecek. Ancak ulaşım yaşamın gereği ulaşıma zam geldiğinde bütün ürünlere zam gelecektir. Bizde bu süreçte bu zamlarla yaşanmaz konulu bir miting çalışması yapıyoruz. Gerçek tende ülkemizde bu zamlarla yaşanmaz diyoruz. Ülkemiz mevcut yönetim eliyle özelleştirmeler yapılırken ve biz her gün daha fakirleştik ve devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'BİZE VERİLEN ZAMLAR KAŞIKLA, BİZDEN ALINAN KEPÇEYLE'

Yapılan zamlara karşı herkesi mitinge davet eden Keskin, “Bugün mevcut yönetimin seçimlerde harcadığı parayı bizler ikinci MTV olarak ödüyoruz. Biz bunları ödemek istemiyoruz ve bize verilen zamlar kaşıkla oysa bizden alınan kepçeyle ve bunun içinde Şavşat’ta bir miting düzenliyoruz, sesimizi yükselteceğiz ve bundan sonrada sesimizi daha da fazla yükseltmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Etiketler Artvin Şavşat miting