SOHR: Rusya İdlib'deki HTŞ üssünü vurdu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın İdlib'deki Heyet Tahrir el Şam'a ait bir üssü hedef alan hava saldırılarında sekiz kişinin öldüğünü duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Rusya'ya ait savaş uçaklarının bugün erken saatlerde Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde Heyet Tahrir el Şam'a (HTŞ) ait bir üssü vurduğunu, saldırılarda en az sekiz kişinin öldüğünü açıkladı.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre, SOHR Direktörü Rami Abdel Rahman, "Rus savaş uçakları, İdlib şehrinin batı eteklerinde Heyet Tahrir el Şam'a (HTŞ) ait bir askeri üssü hedef alan hava saldırıları düzenledi. Saldırıda en az 8 savaşçı öldü" dedi. Rahman, 'saldırılarda çok sayıda savaşçının yaralandığını ve bazılarının durumunun kritik olduğunu' söyledi.

'HTŞ BÖLGEYİ KORDON ALTINA ALDI'

El Kaide’nin Suriye kolunun eski bir uzantısı olan cihatçı grup HTŞ, İdlib'in bazı bölgelerini kontrol ediyor. HTŞ ayrıca komşu Lazkiye, Hama ve Halep vilayetlerinin bazı bölgelerini de kontrol ediyor. Bölgedeki bir AFP muhabiri, HTŞ'nin gece yarısından kısa bir süre sonra gelen saldırılar sonrası bölgeyi kordon altına aldığını söyledi.

SOHR, 5 Ağustos'ta da Rus savaş uçaklarının İdlib kentinin dış mahallelerine saldırısında üç sivilin öldüğünü açıklamıştı. 25 Haziran'da Rusya'nın İdlib vilayetinde düzenlediği hava saldırılarında dokuzu sivil olmak üzere en az 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. SOHR, saldırının yıl içindeki en ölümcül saldırı olduğunu belirtmişti. (DIŞ HABERLER)