Socrates Dergi basılı yayına veda ediyor: Ekonomi düzelirse yeniden başlayabiliriz

Socrates Dergi, basılı yayınını ekonomik koşullar nedeniyle sonlandırma kararı aldı. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler "İleride ekonomi biraz olsun düzelirse yeniden başlayabiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yayın hayatına 2015 yılında Düşünen Spor Dergisi Socrates, basılı yayınlarını ekonomik koşullar nedeniyle sonlandırdı. Derginin son basılı sayısı Ocak 2023'te okurla buluşacak.

Karar, dergi yetkilileri tarafından Socrates'in sosyal medya hesabından duyuruldu.

Derginin İmtiyaz Sahibi Can Öz yaptığı açıklamada, “Dergiden asla vazgeçmedik, sadece mecra değiştirdik. 2023 yılı için yaptığımız planlamada gördük ki bir derginin maliyeti 150 liraya ulaşıyor. Bu fiyatta dergiyi satışa çıkarttığımızda abonelik sayısı iyice düşecekti ve kendi kendine zarar eden bir sarmalın içine girecektik. Bu yüzden basılı dergiyi sonlandırma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Socrates Dergi Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler ise, “Hiçbirimiz bunun olmasını istemiyorduk, üzgünüz. Basılı yayını şimdilik bırakıyoruz ama ileride ekonomi biraz olsun düzelirse yeniden başlayabiliriz. 8 yıldır bizim yanımızda okuyuculara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Derginin son sayısındaki veda yazısını da paylaşan Caner Eler, "Yazarken çok zorlanıyorum. Çok üzgünüm. Çok üzgünüz. Maalesef yaklaşık 8 yıldır ve tam 94 aydır çıkardığımız Socrates Dergi artık basılı yayın hayatına son veriyor. Baskıdaki Ocak 2023 sayısı bizim son sayımız. Bu da son Maç Konuşması" ifadelerini kullandı.

Socrates Dergi Editörü İnan Özdemir de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Socrates, benim için her zaman, her şeyden önce dergi demekti. Sonsuza kadar da kalbimde öyle kalacak. Çok üzgünüm.Nisan 2015'ten bugüne kadar yaptığımız 94 sayı hayatımın doruk noktasıydı. Harika bir ekibin parçası olmak, bir yazı veya röportaj için bazen şehir bazen ülke değiştirmek, son geceleri beraber yaşamak unutulmazdı. Bizi okuduğunuz için teşekkürler" diye konuştu.

Socrates'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "Socrates, Ocak 2023 sayısı ile basılı yayın hayatına son veriyor. Her şartta bizi koşulsuz olarak destekleyen siz değerli okurlarımıza sonsuz teşekkürlerimizle… Elveda" denildi.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)