Siyasette gündem dolar: Muhalefet harekete geçti

Dövizdeki yükseliş siyaseti hareketlendirdi. Muhalefet cephesinden ardı ardına toplantı ve görüşme açıklamaları geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası'nın faiz kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün ekonomiye dair yaptığı açıklamaların ardından muhalefet konuyla ilgili harekete geçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında bugün CHP Genel Merkezi'nde görüşme gerçekleşti. Davutoğlu yarın da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşecek. 

Ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugün saat 18.00de ekonomi kurmaylarıyla yapacağı acil toplantının ardından genel merkezde basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

DAVUTOĞLU: BU ARTIK İHANET

Öte yandan görüşmelerle ilgili bir açıklama yapan Davutoğlu sosyal medyada dövizde yaşanan yükselişi eleştirerek şu mesajı paylaştı: "Bu artık cehalet değil İHANETTİR! Bu ihanete karşı tüm siyasi parti liderlerini ve aziz milletimizi gerçek ekonomik Kurtuluş Savaşı başlatmaya çağırıyorum. Bu çerçevede ilk görüşmem bugün 17:00'de Sn. Kılıçdaroğlu'yla. İkinci görüşmem yarın 14:30'da Sn. Akşener'le olacak." 

KILIÇDAROĞLU ZİYARETLERİ İPTAL ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Antep ve Urfa ziyaretlerini iptal etti. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre,  Kılıçdaroğlu’nun yarın saat 12.00’de Olağanüstü MYK toplantısına başkanlık edeceği öğrenildi.

HDP MYK DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Döviz kurundaki artışla ilgili HDP'den yapılan açıklamada da, "Türkiye’de gittikçe derinleşen ekonomik kriz, dolar kurunda yaşanan yükseliş ve iktidarın yönetim zaafiyetini değerlendiren Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Merkez Yürütme Kurulumuzu olağanüstü toplantıya çağırdı. Merkez Yürütme Kurulumuz yarın (24 Kasım Çarşamba) saat 11:00’de Eş Genel Başkanlarımız başkanlığında Genel Merkezimizde toplanacaktır. Toplantı sonrasında Buldan ve Sancar, basın toplantısı düzenleyecektir" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)