Siyasetçilerden Halis Aygün açıklamaları

ÖSYM Başkanı Aygün'ün görevden alınmasını değerlendiren AK Partili Tayyar "Soruşturmanın selameti açısından isabetli bir karar", CHP'li Başarır'sa "Süreç derhal aydınlatılmalı" yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bazı soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme testlerindeki sorularla aynı olduğu iddiaların ardından inceleme talimatı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

Erdoğan'ın gece yarısı Resmi Gazete'de yayınlanan kararının ardından "Halis Aygün" başlığı Twitter'da en çok paylaşım yapılan başlık oldu. Siyasetçiler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda kararı değerlendirdi.

ŞAMİL TAYYAR: UMARIM TÜM MAKAM SAHİPLERİNE MESAJ OLUR

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Erdoğan'ı kararının soruşturma açısından doğru olduğunu belirtti.

Tayyar, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü görevden aldı. Soruşturmanın selameti açısından isabetli bir karar. Kalemine sağlık. Umarım, Cumhurbaşkanımızın ÖSYM operasyonu, tüm makam sahiplerine mesaj olur. Bu kritik süreçte hiçbirinin hata yapma lüksü yok" ifadelerini kullandı.

BAŞARIR: MİLYONLARIN VEBALİ ÜZERİNİZDE

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise ÖSYM'nin soruların aynı olduğunu yalanladığı açıklamayı hatırlatarak, "KPSS sınav soruları ile bir yayınevinin deneme sınavı sorularının aynı olduğunun ortaya çıkmasından birkaç saat sonra 'asılsız' açıklaması yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı! Bu süreç derhal aydınlatılmalıdır! Sınava giren milyonların vebali üzerinizde!" dedi.

BAHADIR ERDEM: SAVCILAR DERHAL SORUŞTURMA AÇMALI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, savcıların soruşturma başlatması gerektiğini söyledi: "ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı! Demek ki skandal gerçek! Görevden almak yetmez, şu sorulara cevap zamanı; 1) Kim bu işleri organize etti? 2) Amaç neydi? 3) Kimlere bu sorular verildi? Tekrar altını çiziyorum! Savcılar derhal soruşturma açmalı!"

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Halis Aygün, Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim üyesi iken, İktidara yakın durarak ÖSYM Başkanı olmuştu. Yaptıkları ile birçok gencin istikbali ile oynadı. Cehennem bunun için var" ifadelerine yer verdi.

SALICI: 20 YILDA ŞAİBESİZ SINAV YAPAMAYAN ÜLKE DURUMUNA GELDİK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da görevden alma kararının sorunu çözmediğini vurguladı:

"Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı. Sorun çözülmüş mü oldu, hayır! İktidarlarının 20. yılında doğru düzgün, şaibesiz bir sınav yapılamayan ülke durumuna geldik!"

ENGİNYURT: KPSS İPTAL EDİLECEK Mİ?

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise KPSS'nin iptal edilip edilmeyeceğini sordu.

Enginyurt, "ÖSYM Başkanını gece yarısı görevden aldığınıza göre, KPSS iptal edilecek mi? Öyle ya! İhale ÖSYM Başkanına yıkıldı. Hırsızlık varsa, iptal da olmalı" dedi.

ERCÜMENT AKDENİZ: MIZRAK ÇUVALA SIĞMADI

"Devletin bile 'güvenmiyorum' demek zorunda kaldığı, inceleme talimatı verdiği sınav sonuçlarına halk neden güvensin? Etkin soruşturma için ÖSYM Başkanı istifa etmeli" açıklamasını hatırlatan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "ÖSYM Başkanı görevden alındı. Mızrak çuvala sığmadı" dedi. (HABER MERKEZİ)