Şişli’deki düğünde kim kime saldırdı, bekçi nasıl öldü?

Şişli’de bir düğünde polis, bekçiler ve düğün sahipleri arasında arbede çıktı. Evin içine giren polis gaz kullandı. Düğün sahiplerini darp eden bekçi Oltan Koca da gazdan etkilenerek vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Şişli ilçesinde bir düğünle ilgili şikâyete giden bekçiler ile düğün sahipleri arasında tartışma çıktı. 

Dün gece saat 11.00 sıralarında Kuştepe Mahallesi Yuvakuş Sokak'ta gerçekleşen olayda bekçiler, düğünün bir an önce sona ermesi yönünde uyarıda bulundu. Ancak düğün sahipleri aldıkları belgeyi bekçilere gösterip, gece saat 12.00’a kadar izinlerinin olduğunu söyledi. İddiaya göre bekçiler, düğün sahiplerine hakaret etmeye başladı. Tartışmanın büyümesi sonrası arbede çıktı. Bekçiler, Emniyet'e haber verdi ve kısa süre sonra polisler de olaya dahil oldu.

ÇOCUKLAR VE KADINLAR DA DARP EDİLDİ

Dakikalar içerisinde onlarca polis ve bekçi, düğünün olduğu yere geldi. Olayın büyümesi sonrası polisler ve bekçiler düğün sahiplerine saldırdı. Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu çok sayıda kişi darp edildi. Polis saldırısını kaydedenlerin telefonları zorla ellerinden alındı, bazı telefonlar kırıldı, bazıları ise parçalandı, görüntüler de silinmeye çalışıldı.

Düğünde gözaltına alınanlar, polis araçlarında, yaralananlar ise ambulansta polis ve bekçi şiddetine maruz kaldı.

BEKÇİ OLTAN KOCA NASIL ÖLDÜ?

İddiaya göre, düğündekilere ilk hakaret eden ve saldıran Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli bekçi Oltan Koca oldu. Polislerin gelmesi sonrası düğündekilere saldırı devam etti. Düğün sahipleri korunmak için evlerine girdi. Polisler, camları ve kapıları kırarak evin içine biber gazı ve göz yaşartıcı gaz sıkmaya başladı. Kilitli olan kapılara ateş edildi.

Gaz kullanıp kapıları kırarak evin içine giren polis ve bekçiler, düğün sahipleri Okan Kara, Özkan Kara, Görkem Kara ve Ali Kara’yı darp etmeye devam etti.

Odanın dar, havasız ve gazla dolu olması nedeniyle fenalaşan bekçi Koca, evin koridorunda nefessiz kalarak yere düştü. Bir süre orada bekleyen Koca, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Koca’nın daha sonra öldüğü açıklandı. Bekçi Oltan Koca'nın cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Bekçinin fenalaştığı koridor.

Yaşananlara tanık olan çocuklar, bekçilerin ‘saldırgan’ ve küfürlü ifadelerinden dolayı olayın büyüdüğünü söyledi. Olaya tanık olan Y.K, "Babamı dövdüler. Kapılara silah sıktılar. Camları kırdılar. Önüne gelene vurdular. Bizim belgemiz vardı. 12.00’a kadar iznimiz vardı. Babamlar da, 'Tamam ses yok sadece saz çalalım, yemek yiyelim' dediler. Bunun üzerine babaannem bekçilerin yanına gitti. Babaannemi ittiler. Babaannem yere düştü. Dedem de bekçilerin yanına giderek 'Niye böyle yapıyorsunuz?' dedi. Dedemi de dövdüler. Yumrukladılar. Babamı dövdüler, ambulansta da dövdüler" diye konuştu.

Emniyet, soruşturmanın gizli olduğunu belirterek olayla ilgili bilgi vermekten kaçındı. Bekçi Koca’nın gazdan etkilenerek öldüğü iddiasını ise reddetti.

Koca için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlenirken olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.