Sırrı Süreyya Önder: Cezaevine atmak da cezaevi müzesinden adımı silmek de AK Parti'ye nasip oldu

HEDEP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ulucanlar Cezaevi müzeye dönüştüğünde yattığı ranzadan adının silinmesini hatırlattı. O anlar vekilleri güldürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanvekili ve HEDEP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'te Ulucanlar Cezaevi'nden biyografisinin kaldırılmasıyla ilgili konuştu. Önder'in “Hem cezaevine atmak hem de cezaevi müzesinden adını silmek AK Parti'ye nasip oldu. Az buz bir keramet değil” vekilleri güldürdü.

Önder, 12 Eylül Darbesi’nin ardından tutuklu olarak kaldığı Ulucanlar Cezaevi'nin müzeye dönüştürüldüğünde bir ranzaya isminin yazıldığını hatırlattı. Önder, Kobanê davasından tutuklandığı dönemde isminin kaldırılmasıyla ilgili, "Ulucanlar Cezaevi müzeye dönüştüğünde 12 Eylül döneminde yattığım ranzaya benim adımı gösteren bir plaket çakılmıştı. Sayın Selçuk Bey (Özdağ) de burada; ne hikmetse ben cezaevine girince bu son girdiğimde oradan benim adımı söktüler. Şaka yapmıyorum. Peki kimi yazdılar? Selçuk bey o zaman Ak Parti'deydi, onun adını yazdılar. Hem cezaevine atmak hem de cezaevi müzesinden adını silmek AK Parti'ye nasip oldu. Az buz bir keramet değil” ifadelerini kullandı.

Özdağ, 1980-1986 yılları arasında “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar” davası nedeniyle Ulucanlar Cezaevi’nde tutuklu bulunuyordu. (HABER MERKEZİ)