Sırrı Süreyya Önder: 12-13 yaşında sosyalist olmaya karar verdim

Yeşiller Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, katıldığı bir YouTube programında, "Baba tarafım hep sosyalistti, anne tarafım da olduğu gibi nurcuydu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YouTube'ta 196Sekiz kanalında yayınlanan Gör Beni serisinin bu haftaki bölümüne siyasetçi ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder katıldı.

Sunucu Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlayan Önder, 12 yaşında sosyalist olmaya karar verdiğini; anne tarafının nurcu olduğunu ifade etti. 30 yıl boyunca sadece iki ceket giydiğini belirten Önder, paranın kendisini sevmediğini dile getirdi.

Ailesinden bahsederken, anne ve baba tarafı hakkında konuşan Önder, şunları söyledi:

"Baba tarafım hep sosyalistti. İki amcam öğretmendi. Birisi Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Fakir Baykurt'un öncülük ettiği, bir dönem başkanlığını yaptığı sendika, önemli şeylerinden birisiydi. Öbür amcam, TÖBDER'in kurucularından. Baba tarafım hep sosyalistti, ana tarafım da olduğu gibi nurcuydu. İkisi de o dönem sistem dışıydı. Biraz sağ iktidar geldiğinde solculara yöneliyordu, biraz sol tandans gelince nurcular için biraz hayat sıkıntılı oluyordu. Baba olmayınca iki tarafta yaşama avantajına sahip oldum. Bölünmüşlük yaratmadı, İslamı öğrenmiş oldum. 12-13 yaşında sosyalist olmaya karar verdim. İslam'ı merak etmem için epey bir yıl geçmesi gerekti." (HABER MERKEZİ)