Şırnak Valiliği'nden MHP'li başkanla ilgili açıklama: Hat bir bayiden yasa dışı olarak çıkarıldı

Şırnak Valiliği, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın zanlısı ile MHP Mehmet Emin İlhan arasında görüşme olduğu iddiasını yalanladı. Hattın MHP'li İlhan adına 'yasa dışı olarak çıkarıldığı' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak Valiliği, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının zanlısının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı hattan görüşme yapması hakkında açıklama yaptı. 

Hattın Cizre ilçesindeki bir bayi tarafında 'yasa dışı olarak çıkarıldığı' belirtilen açıklamada, hattın İlhan tarafından kullanılmadığı ve ifadesi alınan İlhan'ın serbest bırakıldığı aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"13 Kasım 2022 tarihinde İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen terörist Ahlam Albashır ile MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İLHAN arasında telefon görüşmesinin olduğu iddialarına ilişkin; GSM hattının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İLHAN adına Cizre İlçesi'nde bulunan GSM bayisi tarafından yasadışı yollarla çıkarılarak hattın 3. şahsa verildiği ve söz konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı, bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İLHAN tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İLHAN’ın ifadesinin Cumhuriyet Başsavcılığınca alınmasına müteakip serbest bırakıldığı; kamuoyuna saygıyla duyurulur." (HABER MERKEZİ)