Sırbistan ile Türkiye arasında pasaport yerine kimlikle seyahat dönemi

Sırbistan ile Türkiye arasında kimlikle seyahat uygulamasının başlatılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan hükümeti, Türkiye ile kimlikle geçiş uygulamasına ilişkin kararın işlemesi için gereken yasal düzenlemeyi hayata geçirdi.

Hükümetten yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına imzalanan antlaşma gereği bundan sonra Türkiye ve Sırbistan vatandaşlarının bu ülkelere kimlikle geçebileceği ifade edildi.

Uygulamanın iki ülke ekonomisine de katkı sağlayacağına işaret edilen açıklamada, karşılıklı turist oranının artmasının beklendiği kaydedildi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Sırbistan hükümetinin aldığı bu karardan sonra kimlikle seyahat uygulamasının başlayabilmesi için taraflar arasında kısa süre sonra bir protokol imzalanacağını belirtti.

HARÇ PULU UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Sınır kapısında yurt dışı harç pulu alması ve yurtdışı çıkış formu doldurması zorunluluğu ise devam ediyor. Türkiye'de harç tutarı mart ayında 50 TL'den 150 TL'ye çıkarılmıştı. 

Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Portekiz ve Yunanistan, Türkiye'ye kimlikle giriş yapabilen ülkeler arasında yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler sırbistan türkiye