Sıralamayı beğenmedi, bağımsız aday oldu, YSK’ye takıldı

Kilis’te bağımsız milletvekilliği adaylığı YSK’den dönen Hurşit Çetin, “CHP’den istifa ettim ama üyeliğim düşmeyince YSK bu kararı verdi” dedi. Çetin, karara itiraz etti.

Hurşit Çetin
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber 

URFA - Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bağımsız milletvekili adaylık başvurusu reddedilen isimlere ilişkin kararı, dün gece Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda adı yer alan ve adaylığı reddedilen isimlerden biri de, Kilis’te faaliyet gösteren Oruk TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Hurşit Çetin oldu.

YSK kararına göre, Çetin’in başvurusu CHP listesinde görünüyordu. Çetin, CHP tarafından ikinci sırada gösterilmesini kabul etmeyince partisinden istifa etti. Çetin, YSK’deki karışıklığa  parti üyeliğinin istifa sonrası düşmemesinin sebep olduğunu söyledi. 

‘CHP’DEN İSTİFA ETTİĞİM HALDE ADAYLIĞIM DÜŞMEDİ’

Çetin, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerinde, CHP Kilis Milletvekili aday adayı oldu. CHP tarafından ikinci sıradan aday gösterilen Çetin, bu sıralamayı beğenmeyerek hem CHP’den istifa etti hem de adaylıktan çekildi. Daha sonra da bağımsız milletvekilli olmak için müracaatta bulundu. Ancak Hurşit Çetin’in başvurusu, YSK tarafından kabul etmedi.

Çetin, adaylığının reddetmesine karşı bugün YSK’ye itiraz dilekçesini sundu. YSK’den gelecek kararı beklediklerini söyleyen Çetin, “Babam Kilis'te CHP'nin kurucularından. İki dönem belediye başkanlığı, bir dönem milletvekilliği yaptı. CHP'den 2. sıra milletvekili adayı verildi, beğenmedim, beğenmedikten sonra hem partimden hem de adaylıktan istifa ettim. İstifa ettiğim halde üyeliğim düşmeyince ben de bağımsız olarak seçime girmek için müracaatta bulundum” diye konuştu.

Çetin reddedilmesine ilişkin “Yüksek Seçim Kurulu, üyeliğim devam ediyor diye mükerrer aday şeklinde gördü beni ve adaylığımı kabul etmedi. YSK, CHP genel merkezine yazı yazdı; ‘Bu adamın adaylığı düşürüldü mü, düşürülmedi mi’ diye. Ben de bugün YSK’ye giderek itiraz ettim, konuştum. Artık sonucu bekleyip göreceğiz.”